Публикация

Д-р Семерджиев смени ръководството на Пирогов

На мястото на досегашния изпълнителен директор проф. Стоян Миланов е назначен проф. Асен Балтов


Ръководството на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" е сменено с протоколно решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев от 16 февруари 2017 г. Това става ясно от прессъобщение на лечебното заведение.  Досегашните членове на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов са сменени, с което се прекратяват техните правомощия.

Със същото решение на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев определя нов състав на Съвета на директорите Асен Георгиев Балтов, Емил Рашков Доросиев, Стоян Георгиев Миланов, Людмил Николов Джунков и Илиян Панайотов Кършев. В т. 4 на решението се посочва още, че новият състав на трябва да определи за изпълнителен директор проф. д-р Асен Георгиев Балтов.

Проф. Асен Балтов е началник на Първа травматология в УМБАЛСМ "Пирогов" и председател на Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА).

Проф. д-р Стоян Миланов незабавно е подал оставка от новия Съвет на директорите по лични и професионални причини, както и като национален консултант по спешна медицина.

„Проф. д-р Стоян Миланов изразява благодарност към всички пироговци, с които е работил през последните 4 години. Той призовава към сдържаност, както и към продължаване на всички започнати проекти и успешното им финализиране“, се казва в съобщението на пресцентъра. 

Коментари