Публикация

Енодкринолог и кардиолог консултираха днес жителите на с. Брестник

Кампанията безплатни прегледи в община Родопи се провежда с подкрепата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан


Жителите на с. Брестник днес се възползваха от възможността да се консултират безплатно с ендокринолог и кардолог. Д-р Александър Ботушанов и д-р Грета Кафтанова от верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив проведоха прегледите в специално обзаведено помещение в кметството на селото.

Двуседмичната благотворителна акция се провежда със съдействие на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан в селищата на община Родопи. Инициатори на прегледите са кметът на община Родопи Пламен Спасов и пловдивският предприемач д-р Невен Енчев. Идеята на двамата е да се спестят време и средства на жителите на общината, необходими за посещение първо при личния лекар, а след това и при специалист, като им се осигури качествено медицинско обслужване в достъпна среда.

Кампанията започна от с. Белащица на 13 февруари. Прегледи вече са проведени в Ягодово и Крумово, а на 20 февруари продължават в с. Цалапица, следват Кадиево /21 февруари/, Оризари /22 февруари/, Храбрино /23 февруари/, Устина /24 февруари/, Брестовица /27 февруари/ и Браниполе /28 февруари/. Прегледите включват още измерване на кръвно налягане, кръвна захар, кардиограма. Заедно с медицинските екипи по селата пътува и специално оборудваната с най-съвременна медицинска апаратура линейка на веригата болници. При нужда пациенти се насочват за допълнителни диагностични дейности и хоспитализация.

Във всички селища досега акцията преминава при голям интерес от страна на жителите на общината, които благодаряха за възможността да се консултират с лекар на място, без да им се налага да пътуват до Пловдив. Уверен съм в професионализма на лекарите и се радвам, че хората са доволни, коментира кметът Спасов. 

Коментари