Публикация

Витамин Д3 в състава на ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ помага  срещу  остеопорозата

Витамин Д3 в състава на ЛЕЙДИ ХАРМОНИЯ помага  срещу  остеопорозата

Именно благодарение на него калцият се усвоява правилно и така човек може да се бори със заболяването


 

Световната здравна организация определя остеопорозата като третото социално-значимо заболяване в света. В света приблизително една от всеки три жени на възраст над 50 години е с остеопороза.

На планетата приблизително 200 млн. души страдат от остеопороза. Очаква се до 2050 г. броят на остеопорозните фрактури да се удвои. Счупването на бедрената шийка води до повишение с 10-20 % на смъртността в рамките на 1 година и поне една четвърт от пациентите с такива счупвания имат нужда от продължителен престой в болнични заведения.

 По данни от последните десет години, в България 820  000 жени и 160 000 мъже страдат от остеопороза.

Остеопорозата, което буквално означава „пореста кост“, е заболяване, при което плътността и качеството на костта са редуцирани. Когато костите стават по-порести и чупливи, рискът от фрактури значително се увеличава. Загубата на кост протича тихо и постепенно. Често няма никакви симптоми, докато настъпи първата фрактура.

Нашите кости са живи тъкани. Образуват ги клетки, наречени остеобласти, а други клетки – остеокласти са необходими за премахване на старата костна маса. Ако остеокластите разграждат костите по-бързо, отколкото те се възобновяват, костите стават по-крехки и податливи на чупене. От момента на раждането до млада възраст костите се развиват и обогатяват. До около 35 години се запазва тяхната стабилност, след което процесите на разграждане на костната субстанция започват бавно да се ускоряват. Въпреки че остеопорозата се среща и при мъже, при жените е много по-често явление и неслучайно това се свързва именно с настъпването на менопаузата. Доскоро се е считало, че основната причина за резорбция на костта е именно резкия спад на естроген по време на менопаузата. Но вече е ясно, че това е резултат от комбинирания спад на всички полови хормони. Съгласно проучвания на доктор Джон Лий, публикувани през 1991 година, липсата на естествен прогестерон, а не на естроген, има решаващо значение за развитието на остеопороза. В клинични условия д-р Лий доказва, че именно естественият прогестерон, без комбиниране с естроген, променя в благоприятна насока развитието на остеопорозата. Последващи изследвания на други учени доказват, че прогестеронът може да се прикрепя към остеобластите и да насърчи растежа на костно вещество.

Най-често предписваната хранителна добавка за остеопороза безспорно е калцият. Калцият е най-застъпеният минерал в човешкото тяло. Той е основен компонент на костта и е изключително важен и за редица други важни физиологични процеси. Липсата му води до изтъняване на костната плътност, но излишъкът му може да доведе до образуване на шипове, жлъчни и бъбречни камъни. От друга страна, високото съдържание на минерала не е гаранция за здравината на костите.

И черупката на яйцето е с високо съдържание на калций, но е чуплива. Най-важният фактор е как калцият се усвоява и оползотворява от организма в равновесие с другите съставки. Регулирането на нивото му е поверено на остеобластите и остеокластите. Ако тяхната работа е затруднена, то балансът на калция в организма също се нарушава. Костите трябва да са еластични, което се определя от колагеновия матрикс. Един от основните доставчици на калций на правилното място е витамин D. Известно е, че голяма част от хората в света приемат много малки количества Витамин Д. Дефицитът на този важен витамин сред българското население е 70% . А именно благодарение на него калцият се усвоява правилно и така човек може да се бори със заболяването. Много важни фактори за профилактиката и лечението за остеопорозата, освен хормоните, калцият и витамин D, са нивата на магнезий, бор, калий, силиций и витамин С.  

Лейди Хармония съдържа в състава си витамин Д3, който е в уникална комбинация с още 4 натурални екстракта -  от репей, центела азиатика, агнус кастус и  селен. Благодарение на тази уникална формула той  благотворно влияние върху още много аспекти на женското здраве.

  • Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.
  • Действа срещу мастните отлагания и целулита.
  • Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан. 

Лейди Хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти.

Коментари