Публикация

ЕМА преразглежда безопасността на лекарство за белодробна хипертония

ЕМА преразглежда безопасността на лекарство за белодробна хипертония

Препоръчва се лекарите да се придържат към одобрената понастоящем информация за предписване на продукта


 

 

 

 

 

 

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) преразглежда безопасността на лекарството Uptravi (selexipag) след появата на 5 смъртни случая във Франция на пациенти, приемащи продукта. 

Uptravi e показан за лечение на белодробна артериална хипертония (животозастрашаващо състояние, свързано с необичайно високо кръвно налягане в артериите на белите дробове).

Въз основа на предварително проведен преглед на наличните данни, препоръката на ЕМА е, че медикаментът може да продължи да бъде използван, но употребата му трябва да бъде в съответствие с одобрената към момента информация за предписване. 

Комитетът за оценка на риска при проследяването на лекарствената безопасност (PRAC) към ЕМА ще проучи допълнително цялата налична информация. След приключване на прегледа ще бъдат направени окончателни заключения, които ще се публикуват. 

Пациентите, приемащи Uptravi, могат да продължат лечението си с този медикамент, като се придържат към инструкциите на лекуващите ги лекари. Хора, които имат въпроси относно своето лечение, трябва да се обърнат към лекуващия ги лекар или фармацевт.

Повече информация - в прикачените файлове.

Прикачени файлове

Uptravi_пациенти.pdf
Uptravi_медицински специалисти.pdf

Коментари