Публикация

Безплатни профилактични прегледи в Пловдив


От днес в пловдивската болница „Медлайн” пациенти от цялата страна могат безплатно да се консултират със специалисти в областта на хирургията, урологията, гинекологията, ендокринологията и ортопедията.

За прегледите, които ще продължат три седмици, не се изисква направление от личния лекар. Необходимо е обаче предварително записване на тел. 032/ 656 600 (от 7:00 до 16:00 часа), съобщи ръководството на болницата.

Традиционните безплатни консултации преди големите християнски празници се превърнаха в традиция на болницата и фондация „Качество на живот”.

„Сега освен Цветница и Великден, имаме и допълнителен повод - здравното заведение стана на 5 години”, каза изпълнителният директор д-р Невен Енчев.

 „Обикновено преглеждаме над 1000 души за трите седмици на отворените врати. По време на безплатния преглед за поставяне на точна диагноза извършваме и високоспециализирани изследвания като ехографии на коремните органи, на бъбреците и т.н., ако ситуацията го налага”, обясни д-р Енчев.

„Във време, в което темата за здравеопазването е много болезнена, искаме да покажем, че българският лекар и българските частни болници са тук, на първо място, за да помагат на хората. Това ще увеличи доверието в нас и неминуемо частното здравеопазване ще се наложи като начин за правене на сериозна медицина.

Сега българската медицина изживява тежък период на преустройство, за съжаление само на книга, в медиите. Това е повод да не се плаща на болниците, на лекарите, да се твърди, че лекарите са се комерсиализирали. Мога открито да заявя, че от 3 месеца ние продължаваме да лекуваме, не отказваме спешни случаи, въпреки че пари от здравната каса не сме получили”, допълни изпълнителният директор на болницата.

Коментари