Публикация

Наградени в Националния литаратурен конкурс Димитър Димов - 2015г.

В конкурса участваха 29 автори със 74 книги, от които – 41 белетристични, 29 поетични, 3 документални и 1 драматургична


На 25-ти юни 2015 г. – рождената дата на писателя Димитър Димов, в Кинозалата на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ в София бяха връчени наградите на отличените в Националния литаратурен конкурс Димитър Димов, организиран от Съюза на писателите-лекари в България за белетристична или поетична книга, написана от здравен служител и издадена в последните пет години.

В конкурса участваха 29 автори със 74 книги, от които – 41 белетристични, 29 поетични, 3 документални и 1 драматургична.

Жури в състав: председател Митко Новков и членове Теодора Димова,  Фани Цуракова и Анна Свиткова отличиха следните автори: за белетристика - Людмил Станев и поощрителни грамоти за Николай Г. Николов, Димитър Гачев и Стойне Бузов и за поезия - Димитър Гачев и поощрителни грамоти за Огняна Свилина и Осман Мустафов.

Наградите връчиха председателят на журито Митко Новков и проф. Златимир Коларов – председател на Съюза на писателите-лекари в България. Награждаването започна с прожекция на документалния филм „Триптих за Димитър Димов“, сценаристи Златимир Коларов и Анна Свиткова, оператор Мартин Димитров, режисьор Валентина Фиданова-Коларова. Това превърна събитието в своеобразно възпоменание на големия български писател, учен и интелектуалец Димитър Димов.

Коментари