Публикация

Световноизвестният очен хирург проф. д-р Анастасиос Николакопулос ще консултира в МБАЛ „Света София”

На 6 и 7 март специалиста ще преглежда пациенти от София и страната, след предварително записване на телефон 02/818 46 23


Проф. д-р Анастасиос Николакопулос  извършва първата на живо 3D  операция на ретината през 2012г. в Букурещ. 3D е най-новият метод за операция на заден очен сигмент – (стъкловидно тяло и ретина). При него хирурга използва 3D очила, с които се визуализира на екран уголемения образ на структурите,които се оперират. Така директно, наблюдавайки екрана, хирурга оперира. Методът позволява безупречна прецизност и увеличение на хирургичното поле в пъти над  стандартния метод с микроскоп.

Предстои въвеждането на 3D метода и в България. Внедряването на технологията е съвместен проект на МБАЛ „Света София” и световноизвестния очен хирург проф. д-р Анастасиос Николакопулос.

 

Проф. д-р Анастасиос Николакопулос завежда офталмологичното отделение в болница Папаниколау в Солун,Гърция. Ръководител е на екипа за микрохирургия на ретината в Солун.Участник е много операции на ретината „на живо” по цял свят. Ръководител на курса по 3D хирургия на ретината на най-престижния симпозиум по заболявания на ретината EURETINA. Президент е на MEDDITERETINA. Организатор на  школа за обучение на  витреоретинални  хирурзи. Лектор на симпрозиуми в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия и т.н.

Коментари