Публикация

Отвори врати първият дневен център за хора с епилепсия в столицата

Отвори врати първият дневен център за хора с епилепсия в столицата

Центърът е открит на Международния ден на хората с епилепсия, ще се полагат грижи за около 40 деца със заболяването, помощ и подкрепа могат да потърсят и хора страдащи от епилепсия.


Той е открит на Международния ден на хората с епилепсия, ще се полагат грижи за около 40 деца със заболяването, помощ и подкрепа могат да потърсят и хора, страдащи от епилепсия. Намира на бул. „Сливница“ 212 Б, точно срещу сградата на Спешна помощ.

„Център го чакаме вече 19 години. Той е жизненоважен за децата, защото много от младежите и девойките след 18-годишна възраст остават вкъщи и няма къде да отидат да общуват помежду си. Те трябва да бъдат в средата си и този център ще бъде единствения начин, чрез който те ще се виждат, занимават, а с тях ще работят логопеди, психолози и социални педагози“, споделя Антоанета Видева, майка на 18-годишната Петя, която е с епилепсия. Жената, която отскоро работи по 4 часа на ден, е доволна, ще може да остави детето си в центъра, за да може да отиде на работа.

 „Центърът върна надеждата ми в доброто, в това, че в България има прекрасни хора, които живеят не само със своите проблеми, но разчитат и тези на другите“, каза по време на откриването Веска Събева, председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия. Тя благодари на всички дарители, помогнали за изграждането на центъра.

Коментари