Публикация

В Милано ще бъде представен българският опит в антиейджинга


Втори европейски конгрес по антиейджинг –  превантивна и регенеративна медицина, ще се проведе от 18 до 20 март в Милано.

Какви са успехите ни, обогатени с традициите на българската природна медицина за постигане на дълголетие, ще представи ендокринологът д-р Иван Домусчиев от
пловдивската болница „Медикус Алфа” (единственото българско здравно заведение със специална програма за забавяне процеса на стареене и постигане на дълголетие в добро здраве и младежки външен вид).

Опита на болницата д-р Домусчиев ще сподели с проф. Христос Зубулис, президент на Европейската асоциация по антиейджинг медицина, и с генералния й секретар проф. Михаел Кленце, които лично са го поканили на конгреса.

В Милано за втори път ще се съберат водещи световни специалисти в тази област. На конгреса ще бъдат представени последните новости в областта на антиейджинга, който граничи с много дисциплини –  ендокринология, кардиология, неврология, гинекология, дерматология, хирургия, в частност пластичната хирургия и др. В антиейджинг медицината се набляга върху генетиката и имунологията, които лежат в основите на процесите на стареене.

„Антиейджинг медицината, което преведено от английски буквално означава борба с остаряването, възниква преди 10 години в САЩ. В Европа тя получава много бурен подем и през последните 5 години е най-бързо развиващият се клон на медицината”, отбеляза д-р Домусчиев. 

По думите му, тя е профилактична, превантивна медицина и основната й задача е да научи хората да живеят здравословно. Антиейджинг начинът на живот дава практичните стъпки за забавяне на процеса на стареене и постигане на дълголетие.

„Европейците казват времето е пари, а японците и тибетците твърдят, че времето е живот. Това означава, че парите без живот не струват нищо. Като изхождаме от тази гледна точка, антиейджинг направлението сега е най-важният клон на медицинската наука, защото основната цел е забавяне на остаряването, удължаване на живота, качествено дълголетие при добро здраве и запазена работоспособност”, допълни д-р Домусчиев.

Коментари