Публикация

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получи линейка, предоставена от Израел чрез Български Червен Кръст

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получи линейка, предоставена от Израел чрез Български Червен Кръст

Проф. д-р Валентин Игнатов благодари от името на ръководството на болница „Св. Марина“ – Варна за направения жест и изрази надежда, че благодарение на придобитата линейка, ще се подобри бързото транспортиране на пациентите


УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получи линейка, предоставена от Израел чрез Български Червен Кръст

  • УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна получи линейка, предоставена от Израел чрез Български Червен Кръст

От днес УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна разполага с още една линейка след като г-н Христо Григоров, Председател на Български Червен Кръст, официално връчи ключовете на Изпълнителния директор на болницата - проф. д-р Валентин Игнатов. 


Реанимобилът е безвъзмездно предоставен от организацията Червен Давидов щит на Израел чрез Двунационалната търговска камара България – Израел. 

Официални гости на церемонията по предоставянето бяха още г-н Авиноам Катриели – Президент на Двунационалната  търговска камара България – Израел, г-н Коста Базитов – зам. Кмет на Община Варна, Проф. Красимир Гигов – Генерален директор на Български Червен Кръст, г-н Илия Раев – Председател на Български Червен Кръст – Варна, г-н Емил Магрисо - Главен секретар на Двунационалната търговска камара България – Израел, Проф. д-р Красимир Методиев – Почетен консул на Израел в България.

Президентът на Двунационалната търговска камара България-Израел Авиноам Катриели припомни, че това е поредната предоставена от тях линейка и сподели: „Това е дарение, което се дължи на огромната любов и уважение на израелския народ към България и искрено се надявам тя да спасява живот, да е в помощ на Варна и варненци“. 

Г-н Катриели и Председателят на БЧК - акад. Христо Григоров споделиха, че съвместно ще осигурят допълнителното оборудване на линейката.

Проф. д-р Валентин Игнатов благодари от името на ръководството на болница „Св. Марина“ – Варна за направения жест и изрази надежда, че благодарение на придобитата линейка, ще се подобри бързото транспортиране на пациентите.

Коментари