Публикация

МБАЛ-Пловдив към ВМА отбеляза годишнина от създаването си: 128 години здраве, ред и традиции!

МБАЛ-Пловдив към ВМА отбеляза годишнина от създаването си: 128 години здраве, ред и традиции!

Служители бяха отличени за добрата си работа


Здраве, ред и традиции! Това е мотото на МБАЛ-Пловдив към Военномедицинска академия, която отбеляза 128-мата годишнина от създаването си.

На тържественото отбелязване присъстваха заместник-министърът на отбраната Стефан Петров; началникът на ВМА ген.-майор чл.-кор. проф. Николай Петров, д.м.н.; началници на структурите към ВМА и други военни формирования. 

Изминала дълъг и сложен път на развитие, днес болницата е отворена за всички военнослужещи и български граждани. Военната болница в Пловдив покрива най-големия войскови регион в страната или около 12 хиляди военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерство на отбраната. 

Благодарение на труда на целия колектив, на тяхната професионална квалификация, чувство за дълг и отговорност към пациентите, днес лечебното заведение отчита много добри резултати, въпреки предизвикателствата, пред които сме изправени.

В обръщението си към служителите на болницата началникът на ВМА проф. Николай Петров подчерта важността на всяка една от военните болници и изтъкна значението на МБАЛ-Пловдив:

„Вие сте една от основните структури на ВМА. Без вас ВМА не съществува – тя не може да стои на два крака – тя стои на 5”.

Поздравления към ръководството на болницата и нейните служители отправи и заместник-министърът на отбраната Стефан Петров:

Живеем в трудно и динамично време, и без вашите усилия и това, което вие правите, едва ли Въоръжените сили ще бъдат в състояние да си изпълняват пълноценно задачите”.

Заместник-министърът подчерта значимостта на работата на военните лекари, изтъквайки че те са навсякъде – във военните формирования, болницата и по мисии зад граница.

„Искам да ви пожелая от сърце здраве, щастие, успех и късмет, защото Военна болница е не само лечебно заведение, то е носител на дух, история и традиция”, коментира още той.

За добрата си работа със заповед на министъра на отбраната Стефан Янев с грамоти и предметни награди бяха отличени служители на лечебното заведение. А началникът му – полк. д-р Ангел Пеев, получи нож с поставка от командващия Съвместното командване на силите ген.-лейт. Любчо Тодоров  и позлатена реплика на Панагюрското съкровище от ген.-майор проф. Николай Петров.

Със „Знак на Министерство на отбраната” беше наградена д-р Надежда Цветкова, а със сувенирен нож „АК 74” на поставка – цивилните служители Валери Йорданов и Станислав Бръмбаров.

С „Грамота” бяха удостоени шестима цивилни служители, както следва: Росица Митева, Савка Малинова, Милен Мърмъров, Милка Георгиева, Вяра Трифонова, Виолета Георгиева. 

Коментари