Публикация

Безплатен преглед при хематолог за жени - само през март в Бургас

Безплатен преглед при хематолог за жени - само през март в Бургас

В най-женския месец медицинският център на УМБАЛ Бургас - Св. Николай Чудотворец“ прави жест към бургазлийки и бъдещите майки. Кабинетът по хематология организира безплатни консултации за анемични състояния само за жени.


В най-женския месец медицинският център на УМБАЛ Бургас - Св. Николай Чудотворец“ прави жест към бургазлийки и бъдещите майки. Кабинетът по хематология организира безплатни консултации за анемични състояния само за жени. Медицинският център привлече нов специалист по клинична хематология – д-р Станислава Панайотова. Безплатният преглед ще се осъществява при нея, всеки вторник на месец март преди обед. Записването е задължително и ще се осъществява на тел. 0879 545082, между 11 и 14 ч.

 

Прегледът е за жени между 18 и 45 г., с установено от лабораторни изследвания анемично състояние, включително и бременни. „Идеята ми беше подхвърлена от гинеколога д-р Златко Кироваков, при когото са записани много бременни жени. Те често имат неуточнени анемии, затова през март ще обърнем специално внимание на бъдещите майки“, каза д-р Панайотова.

 

Д-р Станислава Панайотова е завършила медицина през 2003 година в Тракийски университет Стара Загора.  Работила е като лекар към Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас, Белодробната болница,  Спешно отделение в МБАЛ Бургас.  Специализира клинична хематология  в Клиника по хематология на УМБАЛ д-р Г.Странски  в Плевен от 2010 г., от 2015 г. е придобила специалност хематология. Член на Българското медицинско дружество по хематология, провела продължителна квалификация и курсове за следните хематологични заболявания  - лимфоми, болести на плазмоцитната редица, метаболизъм на желязото, хемофилия, болест на Гоше. Участва в национална работна среща по трансплантация на хемопоетични стволови клетки , в национални и международни хематологични конгреси.

 

Кабинетът по хематология в МЦ „Св. Николай Чудотворец“ покрива пълния спектър в диагностиката и лечението на пациенти с доброкачествени и злокачествени заболявания на кръвната и лимфната система. Д-р Панайотова извършва и скрининг за редки болести вкл. болест на Гоше.

 

Коментари