Публикация

Още две деца с диабет получиха инсулинови помпи в УМБАЛ „Св. Марина“

Още две деца с диабет получиха инсулинови помпи в УМБАЛ „Св. Марина“

Инсулиновите помпи и сензорните устройства бяха връчени от г-жа Грета Желева, представител на  жилищен комплекс "Лабиринт“ и инж. Димитър Василев, които спомогнаха за закупуването им


Още две деца с диабет получиха инсулинови помпи в УМБАЛ „Св. Марина“

​Две деца с диабет на 3 и 8 години получиха дарение от комплекти инсулинови помпи и сензорни устройства в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна. Дарението се осъществи благодарение на събраните средства от съвместна национална кампания за инсулинова терапия между създадената от баронеса Денислава Ангелова асоциация „Докосни дъгата” и първия в страната Център за иновативни терапии и авангардни технологии при диабет (ЦИТАТ-Д) в университетската болница.

Инфузионните инсулинови помпи са иновативна, ефективна и скъпа терапия, която дава възможност на децата с диабет да водят нормален начин на живот. Благодарение на тях не е необходимо малките пациенти да спазват строг дневен рижим и да бъдат подлагани ежедневно на множество убождания. Друго голямо предимство на помпената терапия е, че децата могат да се наблюдават отразстояние, което намалява престоя им в болница. В центъра за иновативни терапии и авангардни технологии в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна с ръководител проф. д-р Виолета Йотова се лекуват над 40 деца с диабет на възраст от 0 до 18 години от цяла Източна България. 

Баронеса Денислава Ангелова изказа специални благодарности за подкрепата на цялото ръководство на УМБАЛ „Св. Марина“, а изпълнителният директор проф. д-р Валентин Игнатов заяви, че гарантира ефективната работа на всички лекарски екипи в болницата в полза на децата и техните семейства.  Благодарности от страна на асоциацията и на родителите бяха отправени и към проф. д-р Виолета Йотова и лекарите, които ежедневно се грижат и подкрепят децата с диабет.

 
Инсулиновите помпи и сензорните устройства бяха връчени от г-жа Грета Желева, представител на  жилищен комплекс "Лабиринт“ и инж. Димитър Василев, които спомогнаха за закупуването им. 

Коментари