Публикация

Лекари и родители на протест пред "Пирогов" в подкрепа на д-р Атанас Кацаров

Заедно с началника на детската ортопедия си тръгват още 6 специализанти


Лекари и родители излязоха на протест тази сутрин пред болница "Пирогов"  в подкрепа на началника на детската ортопедия д-р Атанас Кацаров. Ден по-рано той обяви, че напуска болницата. Причината е несъгласието му с планирания от новото ръководство ремонт на клиниката. Според д-р Кацарав преместването на малките пациенти на различни места ще бъде опасно за тяхното лечение. В отговор новият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов каза, че ремонтът на детската ортопедия е належащ.

Д-р Кацаров изложи аргументите си в дълго писмо в личния си профил във фейсбук.  Пред Би Ти Ви той обяви, че новият директор на спешния център д-р Асен Балтов вика колегите му един по един, за да ги репресира.

Заедно с д-р Кацаров си тръгват още шестима специализанти от отделението, стана ясно на протеста пред "Пирогов". Според новия директор на "Пирогов" професор Балтов обаче това не е проблем: „Ние имаме в травматологията 40 специализанти. Шест като махнете, остават предостатъчно. Не може един човек да иска всичко да се върти около него – не става. Предстои да седнем на една маса и да говорим по проблемите, които той смята, че му пречат”, обяви той пред Би Ти Ви.

Планираният ремонт трябва да започне на 1 март и да приключи до края на септември.

В протеста се включи Петя Стоянова, родител на оперирано от д-р Кацаров дете. Тя заяви пред БНР, че лечението на децата не трябва да страда заради конфликти между лекарите.

 

 

Коментари