Публикация

Детето, което пострада при инцидент в джакузи, вече не е на командно дишане

Детето, което пострада при инцидент в джакузи, вече не е на командно дишане

4-годишната Изабела е развила респираторна пневмония


Момиченцето, което пострада при инцидент в джакузи, вече не е на командно дишане, предава БНТ. Детето е в стабилно състояние, макар и все още с опасност за живота заради сериозните вътрешни поражения, причинени от вакумната помпа на басейна.

4-годишната Изабела бе засмукана от помпа в джакузи на х-л "Адмирал" на Златни пясъци ден по-рано. 

Засега нови операции не се налагат, но от водата, влязла в белия дроб, детето е развило и респираторна пневмония,  съобщават от детската хирургия на болница „Света Анна" във Варна.

За проверките на инцидента е съставена и комисия от БЧК-Варна, която да провери състоянието на джакузито. Днес обаче тя не бе допусната в хотела, заявиха от Червения кръст. От там подчертаха, че според сега действащото законодателство, БЧК не контролира дейността на джакузитата, а само на басейните.

Очаква се до края на седмицата комисията на БЧК все пак да направи оглед и се запознае отблизо с обстоятелствата, при които се е случил инцидентът. Водни спасители коментираха, че най-вероятно причината е небрежност - решетката на водната помпа е била махната, за да се почисти джакузито и след това не е била поставена, което е животозастрашаващо. По случая се води разследване. 

 

" }-->

Коментари