Публикация

Здравословни тенденции 2017

Здравословни тенденции 2017

Както във всяка друга област, така и при здравето има определени тенденции всяка година. Те са свързани с определени храни, начини за релаксация, спорт и т.н. Вижте кои ще бъдат здравословните тенденции на 2017.


1. Пречистване със супи

Ако през последните години беше популярно пречистването със сокове (т.нар. джусинг), то през 2017 на мода излиза пречистването със супи (супинг).

Смути или сок: Кое е по-полезно? >>

Хубавото на пречистването със супи е, че е по-здравословно. Ако джусингът е причина за проблеми с храносмилателната система, главоболия, липса на енергия, то пречистването със супи не причинява подобни проблеми. Уелнес експертите съветват да правите супите сбульон от кости, за да е още по-полезна супата. Бульонът от кости се бори с възпаленията, подпогама храносмилането, грижи се за ставите.

2. Храни за дълголетие

Храните, които ни правят по-здрави и са свързани с дълголетието ще са хит през 2017 и здравословните хранителни режими. Някои от тях са:

Масло от авокадо - маслото от авокадо се очаква да замени кокосовото масло, според Уелнес експертите. То помага за регулиране на кръвното, облекчава симптомите на артрит и псориазис

Черен чесън - Черният чесън има по-ненатрапчив вкус и два пъти повече антиоксиданти от белия. Отдавна се използва в азиатската кухня, но наскоро започна да навлиза в Западния свят и неовата кухня. Все още се намира трудно и цената му е доста висока.

Драконов плод - светът проявява все повече интерес към драконовия плод според Google. През 2016 имаше голям интерес към него в социалните мрежи и се очаква плодът богат на витамин С и бета каротен да е уелнес хит през 2017.

Мака на прах - маката е кореноплоден зеленчук от Перу, който се прави на прах и събира все повече почитатели по света. Очаква се мака на прах да измести зеленият чай матча - хит през 2016. 

Японски зелен чай Матча >>>

Мака на прах дава енергия, повишава плодовитостта и либидото. Освен това е богата на витамини C, B, Е и D, на желязо, мед и калий. Мака на прах е чудесен начин да си набавите т.нар. микронутриенти, толкова важни за здравето.

мака на прах

3. Ашваганда (индийски женшен)

Ашваганда е адаптоген, т.е. помага на тялото ни да се адаптира към факторите на средата, които го стресират. Смята се, че ашваганда помага и за подобряване качеството на съня. Не приемайте ашваганда под никаква форма, ако сте бременна.

Адаптогените - тайната на доброто здраве >>>

4. Динена вода

Очаква се т.нар. динена вода да е хитът на лято 2017. Динената вода всъщност е фреш от диня. Динята е богата на витамин С и антиоксиданти. Те защитават тялото от свободните радикали. Освен това динята помага за здравето на кожата ни и за защитата от вредните слънчеви лъчи.

5. Вегански сладолед

Отказването от млечни продукти е една от най-бързо растящите тенденции на 2016. А през лятото на 2017 се очаква веганският сладолед да е абсолютен хит. Млякото ще бъде заменено от ядкови млека и кокосово мляко.

градински чай

6. Прекадяване на дома с градински чай

Все повече хора търсят алтернативни начини да пречистят дома си от негативната енергия и смятат, че това ги кара да се чувстват по-добре вкъщи. Прекадяването на дома с градински чай ще замени пречистването с тамян през 2017, тъй като това е една от новите уелнес тенденции.

Коментари

Още статии от автора