Публикация

Национална среща на експерти по белодробни болести и туберкулоза


Национална среща на специалисти по белодробни болести и туберкулоза ще се проведе утре от 10:00 часа в хотел „Родина” в София.

Форумът, който ще бъде открит от здравния министър д-р Божидар Нанев, се организира по случай Световния ден за борба с туберкулозата - 24 март.

В него ще участват Емилия Тончева, управляващ офиса на Световната здравна организация в България, д-р Тонка Върлева, директор на програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”, проф. Христо Тасков, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, ДОТС мениджъри от 28 областни града на страната, патронажни сестри, лабораторни специалисти и представители на 26 неправителствени организации.

Националната среща е част от инициативите, които Министерството на здравеопазването и програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България” е планирало по повод Световния ден за борба с туберкулозата.

През 2010 г. кампанията се провежда под мотото „Продължаваме заедно срещу туберкулозата”. Целта й е да се повиши обществената информираност по отношение на заболяването, да се подобри профилактиката, както и да се популяризира здравословният начин на живот.

Тази година инициативите се провеждат в сътрудничество с Българското дружество по белодробни болести и Националната информационна кампания „Здраве за белия дроб 2010”, съобщава още МЗ.

Коментари