Публикация

Проф. Дечев бе удостоен с почетния знак на Медицински университет-Пловдив по време на 50-годишния юбилей на Клиниката по урология

Тържествено започна церемонията по случай 50-годишнината на Клиниката по урология и 25-годишнината на Катедрата по урология в 8 Аудитория на Медицински университет-Пловдив.


 

Празника откри ръководителят на клиниката и катедрата проф. Д-р Иван Дечев, който направи презентация на историята на клиниката, както и на ръководителите, лекарите и медицинските сестри, които са оставили своя отпечатък. Той изтъкна, че: „трябва да се помни миналото, за да знаем накъде да вървим оттук нататък.“ Клиниката по урология е създадена на 1 март 1967 година, като след време нейни възпитаници са оглавили Клиники по урология в различни части на цяла България.

Проф. Дечев обърна специално внимание на приноса на проф. Мурджев, като заяви, че се е опитал да възроди духа, който е съществувал по негово време.

Презентацията му засегна и успехите на Клиниката по урология, които не са малко. По последни данни средногодишно се правят над 3000 отворени и ендоскопски урологични операции, а през годините членовете на клиниката и катедрата са станали автори на над 500 научни труда. Проф. Дечев наблегна, че благодарение на своя екип от 55 човека, е възможно да се полага сериозен клиничен и академичен труд.

Пръв своите поздравления направи ректорът на Медицински университет Пловдив- проф. Стефан Костянев. Той благодари за усърдния труд на екипа и пожела много здраве и успехи на цялата клиника. За целия принос на проф. Иван Дечев той му връчи почетния знак на университета.

След него поздравления отправи и проф. Николай Бояджиев- декана на Медицински факултет. Той пожела на ръководителя на клиниката и неговия екип да бъдат вдъхновение за много хора, които един ден ще практикуват тази специалност. Своите почитания и подаръци направиха още проф. Мурджева, проф. Грудева, доц. Шишков, доц. Дерменджиев и др.

По време на церемонията всички гости успяха да се насладят на изпълненията на живо на трио ''Сопрано''.

На финала проф. Дечев благодари на всички присъстващи, които уважиха празника и допълни, че работата в Клиниката по урология трябва да се превърне в кауза за младите, защото тази кауза си заслужава.

Коментари