Публикация

Д-р Невен Енчев и съпругата му д-р Ваня Александрова лично консултираха пациенти в с. Браниполе

Днес приключи кампанията безплатни прегледи в община Родопи, която се проведе с подкрепата на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан


Председателят на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан д-р Невен Енчев и съпругата му д-р Ваня Александрова лично консултираха пациенти в  с. Браниполе в последния ден от кампанията за безплатни прегледи в община Родопи.

Акцията се проведе със съдействие на Ордена по инициатива на кмета на общината Пламен Спасов и на д-р Енчев и даде възможност на близо 24 000 души безплатно да се консултират с кардиолог, хирург и ендокринолог. Тя започна на 13 февруари от с. Белащица и обхвана още селата Ягодово, Крумово, Брестник, Цалапица, Кадиево, Оризари, Храбрино, Устина и Брестовица. Прегледите се проведоха в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места, в специално подготвени за целта помещения. Те включваха  измерване на кръвно налягане, на кръвна захар и кардиограма. При нужда пациенти бяха насочени за допълнителни диагностични действия и хоспитализация. Заедно с медицинските екипи от верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив по селата пътуваше и оборудвана с най-съвременна медицинска апаратура линейка.

Най-голям беше интересът към консултациите в с. Цалапица, където живеят и най-много хора от община Родопи, а в с. Оризари медиците прегледаха и кмета Йордан Тотев. Във всички населени места пациентите благодаряха на докторите за прегледите на място, които им пестят много време, средства за пътуване до Пловдив и дългото чакане пред лекарските кабинети. Пак да дойдете, толкова сте внимателни и грижовни, казаха с надежда възрастни пациенти.

Целта ни с д-р Енчев беше да се помогне на жителите на общината, като им се осигури квалитетно медицинско обслужване в достъпна среда. Щастлив съм, че хората останаха толкова доволни от високия професионализъм на лекарите специалисти и от тяхната загриженост към пациентите, заяви кметът Спасов. Той припомни, че инициативата започна преди 4 години по идея на пловдивския предприемач.

Ще продължим да помагаме на жителите на община Родопи, защото една от целите на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан е да осигурява по-високо качество на живот на повече хора, заяви д-р Енчев.

 

Коментари