Публикация

С промоция стартира новият ЯМР в „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив

Болничната верига разполага с най-модерната апаратура в тази област изследвания


С подарък за пациентите стартира работата си най-новият ядрено-магнитен резонанс в Пловдив, който се намира във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“. Цената за свободен преглед ще бъде 225 лв., вместо обявените в ценоразписа на лечебното заведение 290 лв., съобщи д-р Елена Василска, специалист по образна диагностика. Тя припомни, че апаратът е последен модел на „Сименс“ и е най-новото в областта на магнитно-резонансна томография - „Магнитом Амира“.

По този начин медицинският екип дава възможност на пациентите, които имат нужда от това жизненоважно високотехнологично изследване, да си го направят на по-достъпна цена. Промоцията ще е валидна до края на март.

Д-р Василска припомни, че апаратът ще работи и по договор с НЗОК и за всички здравноосигурени изследването е безплатно срещу направление. Ако е необходимо да се постави контрастно вещество, пациентите ще заплащат по 120 лв., тъй като не се покрива от здравната каса.

Най-голямото предимство на новия ЯМР е намаляване на шума с 97%, което осигурява комфорт на болните по време на процедурата, известна като стресиращо шумна. Възможно е извършване на бързи 10-минутни изследвания със специално изработени за целта протоколи, определящи техния алгоритъм. Иновациите са специално адресирани към пациентите, които се притесняват от изследвания тип „тунел“, посочи д-р Василска.

Според нея отвореният тип ядрено-магнитни апарати, които се предлагат на пазара, работят с по-ниска сила на магнитното поле /0,25-0,5 Т/, а това не позволява да се извършват всички видове изследвания. За златен стандарт в клиничната практика се приема магнитно поле 1,5Т,  какъвто е нашият нов апарат, заяви тя.

С пускането на апарата в действие, кръгът на високотехнологичните изследвания във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ се затваря изцяло.

 

 

 

Коментари