Публикация

Д-р Янакиев от болници „Медлайн – Централ Хоспитал“ стана „Достоен българин"

Ортопедът плаща на пациенти пътни средства и ортези, за да ги вдигне на крака


Д-р Янаки Янакиев стана достоен българин. Началникът на Първо ортопедично отделение във верига болници „Медлайн - Централ Хоспитал“ в Пловдив бе отличен в кампания „Достойните българи“, която се организира за 15-и път по инициатива на в. „24 часа“. Наградата се връчва на хора, които в предходната година са се отличили със своите благородни дела, спасили са човешки живот и са допринесли за развитието на обществото. Тържествената церемония се проведе в хотел „Маринела“ в София и започна с изпълнение на химна. На нея присъства и премиерът Огнян Герджиков.

Илияна Заxариева, диpеĸтоp "Корпоративни комуникации“ в Мтел, спонсор на наградите, отличи д-р Янакиев- ортопеда, който кара своите пациенти да подписват декларации, че няма да му връщат парите, които им дава за пътни и ортезни средства, за да ги вдигне на крака. „Д-р Янакиев ни връща към истинската същност на медицината, защото технологиите са само средство“, обърна се към лекаря Захариева.

Не се чувствам герой, нито съм милионер филантроп. Не го правя постоянно и за всички, но като виждам, че пациенти се борят за здравето си,  а нямат средства, се опитвам да им помогна“, заяви любимият ортопед на семействата, чиито деца страдат от детска церебрална парализа /ДЦП/. Той добави, че всеки нов закон затрупва лекарите с бумащина и страшно много ги затруднява, но те въпреки всичко успяват да се грижат за болните си.

Името на д-р Янакиев нашумя покрай многобройните случаи на излекувани от него пациенти с ДЦП - след 3-4 операции парализирани деца прохождат. С поредица от успешни интервенции  във верига болници „Медлайн – Централ Хоспитал“ първите си стъпки правят и болни на възраст над 20 г.

„В борбата има три страни - лекарят, родителят и болестта. Ако родителите са на страната на лекаря, ще победим болестта, често казва специалистът. И добавя, че от огромно значение е и лечебното заведение, в което работи – защото му предоставя отлични възможности. Здравният мениджър д-р Невен Енчев проявява пълна съпричастност към пациентите и също помага на деца с ограничени финансови възможности, посочи д-р Янакиев. 

Коментари

„В борбата има три страни - лекарят, родителят и болестта. Ако родителите са на страната на лекаря, ще победим болестта" Колко добре казано! Здравето и медицината са доверие!

Браво! Поздравления :)