Публикация

Т. Захариева с номинация за международна награда за жени-лидери


За първи път България участва с три номинации в престижната международна награда за жени-лидери LeaderSHE International Awards за Централна и Югоизточна Европа.

В категорията „Социална отговорност” е номинирана Теодора Захариева, основателка на Центъра за защита правата в здравеопазването, чиято мисия е да предоставя административна и правна подкрепа на пациенти, лекари и болници.

През 2009 г. тя бе отличена с приза „Човек на годината” в годишните награди на Българския хелзинкски комитет за принос към правата на човека. Теодора Захариева е жената, която първа успя да осъди държавата заради това, че не й е осигурила лекарства срещу раковото й заболяване.

Другите две българки, които ще претендират за награда, са Меглена Кунева (в категорията „Политика”) и Саша Безуханова (в категорията „Бизнес”), съобщи SeeNews, регионална бизнес медия за Югоизточна Европа, консултант и партньор на инициативата.

Номинациите за жени-лидери бяха обявени на официалната гала-вечеря късно снощи в Букурещ.

Наградите ще бъдат връчени в рамките на двудневен форум във Виена (7 и 8 април) под патронажа на бившия вицеканцлер на Австрия Ерхард Бусек.

Коментари