Публикация

Д-р Д. Кателиева: В здравеопазването има масова чистка на хората с прогресивно мислене

Д-р Д. Кателиева: В здравеопазването има масова чистка на хората с прогресивно мислене

Има сериозна подмяна в политиката на спешната помощ, твърди тя


В системата на здравеопазването в момента има масова чистка на хората с прогресивно мислене.
Това каза д-р Десислава Кателиева, която беше освободена без предупреждение от поста си в спешния институт  „Пирогов”, цитирана от bTV.

„Аз се чувствам объркана, беше ни обещано да има приемственост”, сподели д-р Кателиева, която е председател на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ.

Тя отбеляза, че през последните две седмици многократно е заявявала, има сериозна подмяна в политиката на спешната помощ. 

„Много хора искат спешната медицина да бъде такава каквато беше, много хора искат да няма истинска европейска спешна медицина, защото няма да можем да заместваме общопрактикуващите лекари”, коментира д-р Кателиева. 

Тя подчерта, че с настоящия здравен министър има сериозно разминаване във визията за спешната медицина.

„В момента в министерството не останаха хора, които са написали тази концепция”, каза още председателят на Националната асоциация на работещите в Спешната помощ.

„На 1 април ще бъда на съвета по спешна медицина в Брюксел. Тези хора подкрепиха старанието ни да внедрим този стандарт, те ще ме попитат какво се случва и няма как да скрия какво се случва в България и как се саморазправиха с един председател на спешните медици”, допълни д-р Десислава Кателиева.

Коментари

За какво точно разминаване става дума?Без база данни не трябва да се изказваме.Моля за конкретика!