Публикация

40 деца и младежи с тежка форма на епилепсия намират грижа и подкрепа в първия специализиран дневен център у нас

Статистиката показва, че един на 100 от нас е засегнат от епилепсия, а един от всеки 20 може да получи епилептичен пристъп в определен момент от живота. В около 60% от случаите причината за възникване на тази болест остава неясна.


Хората с епилепсия могат да водят пълноценен начин на живот, ако се лекуват правилно. В България се откри първият дневен център за хора с епилепсия. Центърът се намира в София, на бул. „Сливница“ 212 Б, точно срещу сградата на Спешна помощ. В него всекидневно се полагат педагогически, образователни и терапевтични грижи за развитието на около 40 деца и младежи с тежка форма на епилепсия.

Ако вие или ваш близък имате епилепсия, споделте своите въпроси и ние ще се опитаме да ви отговорим като се обърнем към специалист. Споделете своя опит и помогнете на други. Нека всички заедно си подадем ръка, за да се преборим с болестта. 

 „Центърът върна надеждата ми в доброто, в това, че в България има прекрасни хора, които живеят не само със своите проблеми, но разчитат и тези на другите“, каза по време на откриването Веска Събева, председател на Асоциацията на родители на деца с епилепсия. 

Вижте видеото от откривенато на центъра и какво споделиха близките децата с епилепсия.

Коментари