Публикация

За всяка болка - масаж с мед


Медът е богат на въглехидрати, минерали, антибиотични вещества и много витамини – В, К, Е, А, Д. Той осигурява на човешкия организъм  незаменими елементи, без които здравето не може.
 
Масажът с пчелен мед е древен метод, преоткрит в наши дни. Медотерапевтичният масаж  е ефикасно средство както за лечение и  профилактика на различни заболявания, така и за възстановяване на жизнеността и за премахване състоянията на отпадналост – резултат от стреса, хроничните заболявания, старостта, нездравословния начин на живот и вредните влияния на заобикалящата ни среда.

При този вид процедури пчелният мед въздейства лечебно на организма директно през кожата. Ефектът от масажирането на гърба с пчелен мед е „изсмукването” от тъканите на тялото на натрупаните с години шлаки. 

Медотерапевтичният масаж е особено ефективен при сърдечно-съдови, стомашно-чревни, чернодробни и бъбречни заболявания.

Терапията с мед дава чудесни резултати и при проблеми със съня, хронична умора, слаба работоспособност, нарушения на нервната система и бавно възстановяване на организма след прекарана тежка болест. 

Масажите с мед се използват много успешно в борбата с един от най-характерните за жените естетически дефект – целулита. Те въздействат благоприятно не само на кожата и подкожните тъкани, но и на кръвообращението и лимфотока.

Така в съчетание с подходящия хранителен и двигателен режим масажите с мед осезаемо изглаждат женската кожа. Много представителки на нежния пол се подлагат на терапии с пчелния продукт, за да стегнат коремните си мускули и изобщо за да поддържат красиво тяло. 

Времетраенето и честотата на прилагане на медотерапевтичния масаж са строго индивидуални. Една процедура може да продължи от 20 минути до час-час и половина.

За профилактично изчистване на токсини от организма масаж с мед се прави един път месечно. При хора, които страдат от ставни заболявания, посещенията в масажното студио трябва да са поне два пъти за 30 дни.

Ако се чувствате чудесно след терапията с мед и искате да се възползвате един-два пъти седмично, тогава се правят максимално 5-6 поредни терапевтични масажа, след което се почива. 

" }-->

Коментари