Публикация

Обществената поръчка за ваксини е прекратена поради липса на оферти

Обществената поръчка за ваксини е прекратена поради липса на оферти

Няма желаещи кандидати да доставят ваксини срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, както и срещу бяс, коремен тиф


Министерството на здравеопазването прекрати част от тръжната процедура за доставка на ваксини, предназначени за изпълнението на имунизационния календар, целеви имунизации и реимунизации. 

В решението, качено на сайта на здравното ведомство, се посочва, че причината е в липса на подадени оферти. На търга са се явили участници само за две от обявените общо 8 позиции.

Няма желаещи кандидати да доставят ваксини срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, също така и срещу бяс, коремен тиф, човешки специфичен имуноглобулин срещу Кримска хеморагична треска, серум срещу антракс, както и противобутилинов серум. 
Намерени са обаче доставчици на задължителните 5- и 6-валентни ваксини за бебетата и децата до 6 години.

В. "Труд" информира, че решението за прекратяване на тръжната процедура може да бъде обжалвано в срок до 20 март пред Комисията за защита на конкуренцията.

Обществената поръчка за ваксини на стойност малко над 27 млн. лв. с ДДС беше обявена от бившия министър д-р Петър Москов буквално в последния момент преди да напусне ведомството.

За да се преодолеят проблемите с осигуряването на ваксини, служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев обяви, че министерството ще купува ваксини за три години напред, а не за една, както е сега.

С решението на МЗ може да се запознаете в прикачения файл.

Прикачени файлове

protokol__1_BW6Y28t.pdf

Коментари

Ха ,сега ,г-н министре,ДА ВИДИМ КОЙ ПЪК ТЕБЕ ЩЕ КРИТИКУВА?ГОЛЯМО ДРЪНКАНЕ ЗА ВАКСИНИТЕ И ТО ОТ ВЕЛИКИ ТА ПО-ВЕЛИКИ ГЛУПОСТИ.СЕГА ЗАЯВКИ ЗА 3 ГОДИНИ ,ТА ДАЛАВЕРАТА ДА Е ПО-ГОЛЯМА!