Публикация

Промени в ръководствата на няколко държавни болници

Промени в ръководствата на няколко държавни болници

Нови директорски бордове ще имат болници във Видин, Монтана, Силистра, Русе и Хасково


Промени в състава на съвета на директорите предстои в няколко държавни болници. Това става ясно от покани за свикване на общо събрание на акционерите, публикувани в Търговския регистър. Поканите са подписани от служебния министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, информира в. „Дума“.

Видинската МБАЛ “Св. Петка” е едно от лечебните заведения, в които се подготвят смени. Според Търговския регистър мандатът на сегашния директорски съвет изтича на 28 ноември 2019 г. Насрочената дата на събранието е 24 март. 

Изданието отбелязва, че на същата дата ще е събранието и на болница “Д-р Стамен Илиев” в Монтана. В момента в борда й са Светлана Йорданова, Красимир Каменов и Тодор Тодоров. За 24 март е определено и събранието в МБАЛ в Силистра.

За 28 март е насрочено събранието на Университетската болница в Русе. Мандатът на директорския съвет там изтича на 20 март 2018 г. На 29 септември догодина изтича и мандатът на директорския борд на хасковската болница, но събранието за смените е определено за 30 март.

Възнагражденията на членовете на управителните органи, на които не е възложено управлението на съответната държавна болница, не може да са повече от 2300 лв. Това става ясно от изискванията на Наредба 9 на МЗ, според които членовете на директорските бордове може да получават “две средни месечни заплати в лечебното заведение, но не повече от 5-кратния размер на минималната заплата за страната”, допълва изданието.

Коментари