Публикация

Връхлитат ли ви хормонални бури?

Почти всички процеси в нашия организъм се регулират и управляват от хормоните. Съвсем категорично съвременните проучвания сочат, че една от основните причини за женските проблеми през различни етапи от живота е недостигът на прогестерон


 

Постижима ли е женската хармония? В така наречения „женски месец“, без да искаме, я търсим навсякъде – в очакването на първото цъфнало клонче, в слънчевите лъчи и в напрягането на всички сетива да уловят аромата на пролет, който така дълго очаквахме. Може би точно в този месец е най-резонно да дарим любов на себе си, да се обърнем към собствената си същност и да посадим там кокичето, което ще бъде предвестника на пролетта у нас.

Има безкрай много похвати  да си дарим щастие – да си купим цвете, да се усмихнем  на непознат, да прегърнем дете, да изпием ароматен чай, да прочетем хубава книга, да слушаме музика, която ни вдъхновява, да рисуваме и да обичаме, обичаме, обичаме…

А знаете ли, че каквото и да правите, каквито и техники за релаксация да използвате, ако вашият хормонален баланс е нарушен, трудно ще намерите покой? Давали ли сте си сметка, че хАрмонията у жената се намира в О-то на хОрмоналния баланс? Това съвършено обло чисто изначалие Обещава спокойствие и мир със себе си. Ако има хОрмония, то хАрмонията е налице. 

Не се замисляме какво всъщност представляват хормоните, до каква степен сме подвластни на тях и защо понякога нещата просто не ни се получават.

Почти всички процеси в нашия организъм се регулират и управляват от хормоните. Физическото развитие, метаболизмът и емоциите са под тяхната власт. Те осигуряват равновесието във вътрешната среда, израстването и репродукцията. Заедно с нервната система те осъществяват адекватната адаптация на организма спрямо промените във външната среда. Хормоните са химични вещества, секретирани от една тъкан, за да повлияят на други тъкани в тялото. По същество те са "химически посланици." Жените много по-отчетливо се променят, когато са „под влияние на хормоните“. Тези състояния често са наричани „хормонални приливи“ или „хормонални бури“.  Именно хормоните са причината, поради която жената се ядосва  или плаче без видима причина. Те са отговорни за особената романтичност на жените и за желанието им да бъдат ухажвани, за раздразнението и депресивните състояние по време на цикъл. По-късно в живота те са главните виновници и за горещите вълни и нощното изпотяване. Затова  хормоналният баланс, който да даде пълноценност и ясна осъзнатост на случващото се, е от изключителна важност.

  • Колко пъти ви се е случвало да се ядосвате безумно на дадена ситуация, а след няколко дни това вече ви се струва абсурдно?
  • Колко пъти сте плакали на филм, който след три дни не поражда никаква емоция у вас?
  • Колко пъти сте премълчавали думи, които горчат?
  • Колко пъти сте се влюбвали в неподходящия човек?
  • Колко пъти сте изричали неща, за които после сте съжалявали?

 Едни от главните отговорници за нашето поведение са хормоните. 

Знаете ли какво е общото между болките и раздразнението по време на цикъл (и всички други оплаквания, назовани общо ПМС), целулита, неразположенията по време на менопаузата и остеопорозата? Женското здраве изисква специфично внимание и грижи. Хормоналните промени, които настъпват у жената всеки месец и през различни периоди от живота ѝ, като бременност, кърмене, менопауза определят нейното цялостно физическо и емоционално състояние. Те определят и нейното настроение и добър външен вид.

Съвсем категорично съвременните проучвания сочат, че една от основните причини за женските проблеми през различни етапи от живота е именно недостигът на прогестерон (хормон, който се синтезира в женския организъм, отговорен за множество процеси). От друга страна, наличието на прекомерно много ксеноестрогени (това са фалшиви хормони от естрогенов тип, които се намират в почти всички консерванти, нитрати, пестициди, деривати на нефтохимията, в козметиката, храната) допълнително възпрепятства нормалните нива на синтеза на прогестерон.

Лейди Хармония съдържа натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве.

  • Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.
  • Действа срещу мастните отлагания и целулита.
  • Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан. 
  • Поддържа здравината на костите и кръвоносните съдове.

Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта.

В месеца на жената – подарете си усещане за жена…Побързайте.

 

Коментари

Lady Harmonia
30 мар 2017 15:33

Здравейте, Мария! Няма данни за взаимодействието на съставките в Лейди Хармония с такива лекарства, така че не би трябвало да съществува никакъв проблем за комбинацията. Препоръчително е двата приема да са с няколко часа разлика (например два). Пожелаваме Ви здраве!

Мария  Попова
30 мар 2017 09:12

Здравейте, може ли Лейди Хармония да се комбинира с лекарства за еплепсия?

Lady Harmonia
22 мар 2017 15:40

Здравейте! Много благодарим за вниманието и за въпроса. Това не е лекарство, а хранителна добавка, съдържаща растителни екстракти. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти и не притежава странични ефекти. Самият продукт НЕ съдържа хормони! По съвсем естествен и плавен начин регулира естествения хормонален баланс в тялото. Така че можете без изобщо да се притеснявате да го приемате. Препоръчителният прием е около три месеца. Нощното изпотяване може да се дължи на много фактори и само част от тях могат да са свързани с хормонални изменения, така че, ако състоянието не се подобри и/или се задълбочи, по-добре е да се консултирате с лекар. С пожелание за здраве и усмихнат ден!

Дани По
30 мар 2017 16:18

много ви благодаря за изчерпателния отговор. не ми е много ясна разликата между лекарства и хранителни добавки и явно съм се пообъркала. Хубаво е повече естествени продукти да взимаме, а не лекарства, така че благодаря за продукта

Дани По
22 мар 2017 12:16

Как да преценя дали трябва да пия такова лекарство? Имам нощни изпотявания, но мисля, че като цяло нямам хормонални проблеми. Трябва ли да пробвам с продукта или първо да се консултирам с лекар?