Публикация

Експерти от касата обсъждат на семинар прилагането на НРД 2017 в предстоящото договаряне

Целта е участниците да се запознаят и да уеднаквят практиките си


Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) стартира днес (22.03.2017 г.) тридневен семинар с участието на служители от Централното управление (ЦУ) и районните здравноосигурителни каси (РЗОК). 

Семинарът е посветен на прилагането на Националните рамкови договори за 2017 г. за медицински и за дентални дейности в аспектите на договарянето с договорните партньори, което започва от 1 април т.г., информационното осигуряване, разпределението на финансовите средства и контрола. 

Целта на семинара е участниците да се запознаят и да уеднаквят практиките си в осъществяване на дейността по договаряне и контрол в системата на НЗОК и прилагането на най-добрите от тях. 

Семинарът бе открит от подуправителя на институцията – д-р Димитър Петров. В своето слово д-р Петров очерта няколко положителни аспекта в Националните рамкови договори, като подчерта, че един от тях е самото сключване на договорите, с което се прекратява порочната практика на административно-командния стил в работата на касата. 

Въвеждането на механизми, които намаляват тежестта на административната регулация е втората положителна страна на НРД 2017 г. Заплащането на парентералните лекарствени форми при лечението на онкоболните да става на тегло, както и договарянето на онколекарствата да се извършва централизирано - това са някои от предстоящите задачи на НЗОК, очертани от д-р Петров.

Подуправителят на НЗОК поздрави присъстващите с наскоро отбелязаната 18-годишнина на институцията, като се спря на интересната подробност, че 187 са служителите, които работят в касата (ЦУ и РЗОК) от нейното създаване до ден днешен.

" }-->

Коментари