Публикация

Дискусията за промени в здравеопазването в CredoWeb е първият успешен професионален онлайн дебат

Здравните специалисти бяха изненадани от активността на медицинските специалисти в провелите се дебати.


Дискусията за реформи в системата, организирана от CredoWeb, е първият успешен опит за реализиране на дебат по тази тема в професионална социална мрежа в България. Това заяви председателят на ARPharm Деян Денев по време на пресконференция. По думите му разликата с подобни дебати, организирани в непрофесионална среда, е огромна, защото тук дискусията е придобила много сериозна форма и не са се говорили глупости. „Поздравления за инициативата. Надявам се този тип дебат в професионална среда между експерти по определени теми да продължи да се развива, защото това, което наблюдаваме в другите социални мрежи не е истински дебат“, коментира той.

Искам да отправя комплименти за тази идея и начинът, по който се проведе дебатът. Това каза председателят на Асоциацията на специалистите от доболничната помощ д-р Георги Ставракев. „Наистина това беше уникално и аз лично съм много изненадан от активността, тъй като цяло колегите са доста обезверени. Доста години са лъгани, доста неща са им обещавани от политиците, които са очаквали да се случат, но така и не са се случвали и са оставали само предизборни обещания. Така че аз лично съм много учуден от активността и наличието все още на някаква воля и желание за промяна на системата“, заяви той.

Според зам.- председател на БГФармА и вицепрезидент на Европейската асоциация на генеричните фармацевтични производители Владимир Афенлиев дискусията, провела се в CredoWeb е огледало на реалните проблеми в системата. Той коментира, че е бил приятно изненадан от активността на медицинските специалисти и политическите партии по отношение на наболели въпроси в лекарствената политика.

Председателят на Акредитационния съвет на БЛС д-р Юлиан Йорданов напомни, че CredoWeb е партньор на съсловната организация в електронното продължаващо медицинско обучение на лекарите и в платформата има специален модул с обучителни материали. „Искам да благодаря на Credoweb и да кажа, че това са наши партньори. Благодарение на тях и съвместно с тях успяхме да направим електронно продължаващо медицинско обучение“, каза той. 

Вижте видеото от пресконференцията ТУК>>>

Коментари