Публикация

Подготвя се смяна на ръководството на болница „Св. Анна“ във Варна

Подготвя се смяна на ръководството на болница „Св. Анна“ във Варна

Сред номинираните няма нито един медик от лечебното заведение


Рокада в борда на директорите на МБАЛ „Св. Анна“, популярна и като варненския „Пирогов“, смята да прави служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, съобщава в. „Труд“.

С уведомително писмо от ведомството до съакционерите от 17 март в дневния ред на насроченото за 4 април общо събрание е вкарана допълнителна точка за пълна подмяна на съвета на директорите и увеличаването му от трима на четирима души с мандат от 3 години. Сред предложените няма нито един медик от болницата, отбелязва всекидневникът.

Номинирани са Радостина Петрин, работила като експерт по човешки ресурси в Комисията за финансов надзор, Теменужка Янкова, бивш съветник в политическия кабинет на вицепремиера по икономическото развитие в кабинета „Орешарски“ и бивш зам.-шеф на НАП, хирургът Кирил Лозанов, който от 11 години е управител на Медицински център „Марешки“ във Варна, и УНГ-специалистът в същия медицински център д-р Стоян Калоянов.

От публикацията става ясно, че готвените промени не са съгласувани с общината, въпреки че тя държи 29% от акциите на лечебното заведение. 

Никой не е съгласувал с нас подобни действия, въпреки че болницата е ключова за Варна и общината е поела ангажименти да инвестира в нея. Приемаме го като удар под кръста, защото не е коректно един служебен министър да прави безпричинно рокади, и то веднага след изборите“, коментира пред „Труд“ председателят на общинския съвет във Варна Тодор Балабанов. 
 

Коментари