Пациент открива пътя към Сити Клиник Бургас през София
Аджибадем Сити Клиник Бургас
Аджибадем Сити Клиник Бургас
Лечебно заведение
Пациент открива пътя към Сити Клиник Бургас през София

Пациент открива пътя към Сити Клиник Бургас през София

„Много е важно бургазлии да знаят, че в Бургас има място, където ще получат медицинска помощ на ниво, ако имат проблем с високото кръвно и сърцето, а не да обикалят по доктори и бият път до София-казва Продан Щерионов, доскорошен пациент на кардиоболница Сити Клиник Бургас.

Известен бизнесмен, той не крие, че стресът и битката за оцеляване на частния пазар, са в основата на разклатеното му здраве. Хипертоник  е от почти десет години и досега е успявал да контролира  артериалното си налягане с лекарства.  Икономическата криза не подминава и неговия бизнес и той започва да вдига, в резултат  на многобройните си служебни проблеми, много високо кръвно, което не се повлиява повече от медикаментозната терапия, която от години прилага.
Консултациите със  специалисти в частни кабинети не дава резултат, сменя няколко вида хапчета за високо кръвно, но то не се повлиява, затова Продан Щерионов  пали колата и отива на преглед в София в известна болница. 
Изследванията, които му правят там, показват, че  на пациента трябва да му бъде направена коронарография. Тъй като не иска да губи време в София, той разпитва не е ли възможно процедурата да бъде направена в Бургас и получава отговор: във вашия град са едни от най-добрите инвазивни кардиолози, наши колеги, които напуснаха София, за да създадат кардиоболница и работят във вашия град.
Въоръжен с тази информация и след запознаване със сайта на Сити Клиник Бургас, мъжът се свързва лично с управителя на кардиохирургичната болница, инвазивния кардиолог д-р Мариана Контева.
Още на следващия ден му е направена коронарография и поставен стент, коригирана му е терапията и кръвното се поддържа вече в нормални граници. Продан Щерионов  е безкрайно благодарен на д-р Контева и нейния екип за професионализма и човешкото разбиране към проблема му.“ След толкова пари без полза по частни кабинети, видях отношение, каквото всеки пациент се надява да получи от лекар. А на въпроса ми, за това колко ще струва лечението ми, последва искреното учудване на  лекарката и отговора, че всичко се поема от здравната каса. 
„Съветвам хората, които като мен имат здравословни проблеми, да се информират какви специалисти има в нашия град. Аз достигнах до Сити Клиник Бургас през София, затова искам да спестя на нуждаещите се ходенето от кабинет на кабинет или пътя до столицата.
Много хора ме познават в Бургас, затова заставам с името си  пред тях и заявявам: можем само да сме щастливи, че в Бургас имаме специалисти като лекарите и сестрите в Сити Клиник Бургас.“

 

Мнения