Публикация

Пациент открива пътя към Сити Клиник Бургас през София

„Много е важно бургазлии да знаят, че в Бургас има място, където ще получат медицинска помощ на ниво, ако имат проблем с високото кръвно и сърцето, а не да обикалят по доктори и бият път до София-казва Продан Щерионов, доскорошен пациент на кардиоболница Сити Клиник Бургас.


Известен бизнесмен, той не крие, че стресът и битката за оцеляване на частния пазар, са в основата на разклатеното му здраве. Хипертоник  е от почти десет години и досега е успявал да контролира  артериалното си налягане с лекарства.  Икономическата криза не подминава и неговия бизнес и той започва да вдига, в резултат  на многобройните си служебни проблеми, много високо кръвно, което не се повлиява повече от медикаментозната терапия, която от години прилага.
Консултациите със  специалисти в частни кабинети не дава резултат, сменя няколко вида хапчета за високо кръвно, но то не се повлиява, затова Продан Щерионов  пали колата и отива на преглед в София в известна болница. 
Изследванията, които му правят там, показват, че  на пациента трябва да му бъде направена коронарография. Тъй като не иска да губи време в София, той разпитва не е ли възможно процедурата да бъде направена в Бургас и получава отговор: във вашия град са едни от най-добрите инвазивни кардиолози, наши колеги, които напуснаха София, за да създадат кардиоболница и работят във вашия град.
Въоръжен с тази информация и след запознаване със сайта на Сити Клиник Бургас, мъжът се свързва лично с управителя на кардиохирургичната болница, инвазивния кардиолог д-р Мариана Контева.
Още на следващия ден му е направена коронарография и поставен стент, коригирана му е терапията и кръвното се поддържа вече в нормални граници. Продан Щерионов  е безкрайно благодарен на д-р Контева и нейния екип за професионализма и човешкото разбиране към проблема му.“ След толкова пари без полза по частни кабинети, видях отношение, каквото всеки пациент се надява да получи от лекар. А на въпроса ми, за това колко ще струва лечението ми, последва искреното учудване на  лекарката и отговора, че всичко се поема от здравната каса. 
„Съветвам хората, които като мен имат здравословни проблеми, да се информират какви специалисти има в нашия град. Аз достигнах до Сити Клиник Бургас през София, затова искам да спестя на нуждаещите се ходенето от кабинет на кабинет или пътя до столицата.
Много хора ме познават в Бургас, затова заставам с името си  пред тях и заявявам: можем само да сме щастливи, че в Бургас имаме специалисти като лекарите и сестрите в Сити Клиник Бургас.“

 

Коментари