Шуслерови соли

159 Последователи

Терминът „биохимия” е познат на мнозина, но малцина са тези, които знаят, че е въведен от немския лекар Вилхелм Шуслер преди повече от 130 г. Този термин обозначава процесите и реакциите, които протичат напълно естествено в организма ни, както и метода на лечение, разработен от Шуслер и базиращ се на неговите обширни изследвания.

Терапията на д-р Шуслер използва 12 минерални соли, които естествено се срещат в човешкото тяло и които ежедневно приемаме чрез храната. От тези соли Шуслер разработва лечебни средства, които стимулират и реактивират всички важни телесни процеси и успяват да нормализират дисбаланса във функционирането на организма на всички нива.

Минералните соли – ключът за здраве, тонус и красота

Шуслеровите соли помагат на тялото в случай на болест, компенсират нарушенията при разпределението на минералните вещества и усвояването им от организма. Покриват загубите на минерали при различни патологични състояния. Хомеопатично разредени в онази концентрация, в която естествено се намират в тялото, те свободно преминават през клетъчните мембрани и възстановяват баланса в клетките. Стимулират самооздравителните сили на тялото по нежен и безопасен начин, буквално без никакви странични ефекти.

Немският хомеопатичен съюз (DHU) е най-големият производител на солите на д-р Шуслер в Германия и по света. DHU е със седалище в Карлсруе и с компанията-майка Швабе имат над 100-годишен опит в производството на Шуслерови соли. Ако закупите Шуслерови соли, произведени от Немския хомеопатичен съюз, можете да бъдете сигурни, че получавате оригиналния продукт с изключително високо немско качество.

диета и хранене

Съвременното развитие на метода го обогатява с нови форми

Д-р Шуслер работи върху 12-те минерални соли под формата на таблетки. Шуслеровите мехлеми са въведени на по-късен етап. Шуслеровите мехлеми (мази) на DHU имат широко приложение. Освен че могат да се използват за кожни проблеми, те оказват външно въздействие върху всички органи и системи. Мехлемите съдържат мазнина като основа, която подобрява еластичността на горния слой на епидермиса и позволява проникването на минералните вещества в кожата, откъдето продължава транспортирането им чрез кръвоносните съдове.

Външното приложение на Шуслеровите соли е подходящо за всички възрасти. Шуслеровите мехлеми могат да се нанасят по няколко пъти дневно на тънък слой, а също и да се втриват чрез леко масажиране. Могат да се използват и за приготвянето на компреси и др. Комбинираното лечение с Шуслеровите соли под формата на таблетки и мехлеми едновременно засилва и ускорява лечебния им ефект поради синергичното им действие.

Шуслерови соли

Кой се нуждае от Шуслеровите соли?

Отговорът на този въпрос е лесен – всеки от нас заради съвременния начин на живот. Както самият д-р Шуслер е отбелязал, дори при добре балансирана диета, понякога организмът не е в състояние да абсорбира минералите от храната. Освен това има моменти в живота на всеки, в които минералите бързо се изчерпват. Такива са периодите на физически и емоционален стрес, бременността, раждането и кърменето. Потребността ни от минерални соли нараства и при боледуване, диети, интензивна работа, физическо натоварване, прием на медикаменти, ако живеем в екологично неблагоприятна среда.

Шуслеровите соли са подходящи за приложение във всички възрасти, включително за новородени, бременни и кърмещи жени. Няма никакви противопоказания за употребата им успоредно с конвенционалните медикаменти и с всякакъв друг вид терапии.

 

Публикации