Публикация

Един от най-добрите ортопеди-травматолози в Европа проф. Владимир Мартинек ще оперира в МБАЛ "Доверие"

Един от най-добрите ортопеди-травматолози в Европа проф. Владимир Мартинек ще оперира  в МБАЛ "Доверие"

Всички желаещи имат възможността да се запишат за преглед и консултация от един от най-добрите специалисти в Европа.

 

На 2-ри декември проф. д-р Владимир Мартинек, водещ ортопед-травматолог от Германия, ще извърши три високоспециализирани операции в МБАЛ "Доверие". С над 30 години опит и хиляди извършени операции по смяна на коленни стави, специалистът ще предостави своите експертни умения и иновативни методи на българските си колеги.

 

Проф. Мартинек е главен лекар в Центъра за Стави в Schön Klinik Harthausen в Бад Айблинг. Той  специализира ортопедия и травматология в клиниката за спортна ортопедия при Техническия Университет в Мюнхен. Един от първите хирурзи в Европа, които извършват ортопедични роботизирани операции, специализиран в миниинвазивната ортопедия, проф. Мартинек има богат опит в Швейцария, Южна Африка и САЩ. Неговите постижения го превръщат в един от  водещите немски специалисти в областта на колянната хирургия.

 

Операциите за смяна на стави са високоспециализирани медицински процедури, които изискват изключителни умения и техники.

 

Процедурите по смяна на стави обикновено включват премахване на износени или увредени ставни повърхности и заместването им с изкуствени ставни импланти. За раменната става, това може да включва замяна на повредената част от влакнестата чаша и топката на ставата с прецизно изработени протези. За колянната става, операцията може да включва замяна на износената хрущялна повърхност и метални и полимерни компоненти, които заместват натоварените части на ставата.

 

Тези операции изискват не само технически умения, но и дълбока експертиза в областта на ортопедията и травматологията. В МБАЛ „Доверие“ проф. Мартинек ще извърши операции за  смяна на износена раменна става и смяна на колянна става.

 

Възможност за прегледи в събота 02-ри декември

 

Проф. Мартинек ще преглежда по предварително записан график. Всеки желаещ може да се запише като се обади на номер 0879 945 822 от понеделник 28/11 до петък 01/12 от 8:30 до 16:00ч.

Коментари