Публикация

Предстои една от най-големите конференции за студенти в Европа - ICMS

Предстои една от най-големите конференции за студенти в Европа - ICMS

Международният конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences for students and young doctors – ICMS) е ежегодно събитие, организирано от студентите от Асоциацията на студентите медици в България – София (АСМБ-София).

Предстоящото ХХII издание на конгреса ще се проведе в периода 25-28 април 2024г. на територията на Медицински университет – София.

Мотото на ICMS 2024 „Shaping the future through science!“ (Изграждаме бъдещето чрез наука!) обединява визията на отдадения екип зад конгреса и обещава да развие потенциала на младите медици и да оформи бъдещето на медицинските науки.

ICMS е една от най-големите и уважавани конференции в Европа, организирана изцяло от студенти.

В нея вземат участие студенти, специализанти и докторанти по медицина, фармация, здравен мениджмънт и други медико-биологични специалности, както и млади лекари.

 

Основната цел на конгреса е да предостави възможност на студентите по медицина и младите лекари да представят своята научна работа, да обменят опит с други колеги от цял свят, да обогатят своите знания и да разширят кръгозора си. Участниците могат да присъстват на до 3 уъркшопа в рамките на конгреса, които тренират различни практически умения и затвърждават своите теоретични познания в медицинските науки.

Уъркшоп „Heart valves replacement“

 

По време на конгреса участниците имат възможност да присъстват на лекции на световноизвестни учени и лекари, чиито съвети, знания и опит са безценни за развитието и бъдещата практика на всеки медик.

 

Всеки може да участва активно, като представи научна разработка в постерна или орална сесия или пасивно.

Всяка година ICMS поощрява бъдещите лекари да поемат по пътя на науката като предоставя възможност на активните участници да представят своята научна работа в четири различни области – Вътрешни болести, Хирургия, Обществено здраве и Предклинични дисциплини.

 

 

Конгресът дава възможност да учите, да споделяте, да развиете своите умения и да бъдете вдъхновени от най-ярките умове в медицинския свят. Това е мястото, което променя бъдещето на медицината!

 

ICMS 2024 е събитие за иновациите, сътрудничеството и безкрайния потенциал на студентите и младите лекари!

 

За повече информация можете да посетите сайта ни icmsbg.org,

както и да ни намерите в социалните мрежи - https://www.instagram.com/icms.bulgaria и https://www.facebook.com/ICMSBulgaria, където се публикува най-актуалната информация за конгреса.

Коментари