Публикация

ICMS 2024 изгражда бъдещето в медицината чрез наука

ICMS 2024 изгражда бъдещето в медицината чрез наука

На 25 април 2024г. в София започна XXII издание на 

Международен конгрес по медицински науки за студенти и млади лекари (International Congress of Medical Sciences for students and young doctors – ICMS). Научното събитие, организирано от студентите от Асоциацията на студентите медици в България – София (АСМБ-София) ще продължи до 28 април 2024г. и на територията на Медицински университет – София участниците ще могат да присъстват на до 3 уъркшопа, на които да тренират различни практически умения и да затвърдят теоретичните си познания в медицинските науки.

 

 

Мотото на ICMS 2024 „Shaping the future through science!“ - Изграждаме бъдещето чрез наука!

 

обединява визията на отдадения екип зад конгреса и обещава да развие потенциала на младите медици и да оформи бъдещето на медицинските науки.

Конгресът откри Ралица Гешева от АСМБ-София и част от организационния комитет на събитието, чиято вълнуваща реч начерта целите на форума, както и мотивацията на участници и гости да не спират да поставят медицинската наука като основен фокус.

 

В обръщението си към аудиторията ректорът на МУ-София - проф. Бойчо Лунджев бе написал едни от най-важните думи към студентите по медицина и владите лекари:

 

Вашата визия за света е бъдещето

 Притственият адрес бе прочете от проф. Каролина Любомирова - заместик ректор на учебното заведения, която поздрави организаторите и участниците и им пожела да продължават да бъдат извор на вдъхновение, да запазят мотивацията и идеите си и да ги претворят в дела.

 

В предстоящите дни София ще бъде домакин на науката и на бъдещето.

Вижте програмата на ICMS 2024&

Може да следите новини от събитието и на Facebook страницата на ICMS 2024.

Коментари