Публикация

Как да помогнеш на едно неусмихващо се дете?

Как да помогнеш на едно неусмихващо се дете?

Как да помогнеш на едно неусмихващо се 3 годишно дете?
Разказ за едно семейство, което живее в малък град на 350 км. от София и чието дете има Кариес на Ранното Детство.
„Аз съм добра майка"-така започна своя разказ майката на малката ми пациентка от преди няколко дни, "Износих детето си трудно, родих го трудно, кърмих го с много мъка, захранването бе кошмар, започнахме да мием зъбите още когато бе на 10 месеца. Първите признаци за това, че ще има проблеми със зъбите забелязах още преди да направи 1 год. и 2 месеца.
Тръгнахме по зъболекари, 4,5,6-ти зъболекар и всички ни казваха - рано е, изчакайте, нека стане на 3-4 години, тогава ще му мислим. А зъбите се рушаха всеки ден, детенцето ми започна да не се храни, да плаче нощно време от болка, да не се усмихва. По-малка е от връсниците си..."
Това е М.П, нямаше 3 год.,когато дойдоха при нас в клиниката, изпратени от последния прегледал го колега, който е решил,че е време да се направи нещо и ни е препоръчал като единствено решение -) Благодаря за доверието!
За такова малко дете с толкова силно разрушени зъби алтернативата е лечение под наркоза.
Детенцето, заспивайки каза на анестезиологичната сестра:
Мама ми каза,че зъбната фея е тук и като се събудя ще имам нови зъбки, и ще мога да ям сладолед, кажете и, че най-много обичам шоколадов...
Разказът за медицинския сън ще Ви го спестя, работата бе трудна, за 3 часа свършихме доста работа, станаха хубави снимки, но най-хубава е усмивката на малката сладурка.
На 1-вия преглед след наркозата,тя бе с рокля и усмивка, която не слизаше от устата и.
Сигурно е яла сладолед и то не един…
#love_my_job
#love_pediatric_dentisty
#drCvety
www.clinicaduchev.com

Коментари