Публикация

„Прощъпулник” при едни от най-добрите хирурзи

„Прощъпулник” при едни от най-добрите хирурзи

За да се развиваш в професията, трябва да познаваш много добре миналото. Независимо от това какво направление си избрал за свой път. Така е и в медицината. За да си добър, трябва да се учиш от най-добрите. А школата по хирургия на ВМА е доказала своя професионализъм не само у нас, но и в чужбина.


Първите крачки са от изключително значение. За нас е истинска привилегия, че можем да имаме за свои първи учители едни от най-именитите в България лекари. Времето, прекарано в операционните на ВМА, въпреки ежедневния стрес, значителното натоварване и огромната отговорност, с които е наситен въздухът там, е инвестиция в нашето бъдеще като медици, коментираха курсантите-шестокурсници от специалността „Военен лекар”, които само преди дни постигнаха отлични резултати на държавния изпит по хирургия.

Стажът във ВМА

надградил теоретичните им познания, калил физическата им устойчивост, но и дал възможност на хирурзите-доайени да си набележат нови попълнения с „точна ръка” в своите екипи.


В медицината няма стандартни ситуации, всеки пациент изисква индивидуално отношение и подход. И добра подготовка от наша страна. Затова се стремим „да откраднем” от нашите учители максималното, казват още бъдещите военни лекари.


Ако и ти си припознал мисията „Живот” като своя и не се страхуваш от предизвикателствата, ела и виж отвътре „живота” във ВМА!


На 20 февруари 2023 г. във ВМА ще се проведе Ден на отворените врати за кандидат-студенти за специалности „Военен лекар“ и „Военна медицинска сестра“.
Участниците ще бъдат разделени на две групи - от 10:00 и 14:00 часа.


Всеки, който желае да се включи, трябва да направи предварително записване на тел.: 02/ 92 26 203 или на e-mail: a.videnova@vma.bg. Крайният срок за подаване на заявление е 17 февруари 2023 г. (петък). Всички записали се ще очакваме в съответния ден и час на централен вход на ВМА.

Програма

  • Специалисти от ВМА ще отговорят на всички въпроси, свързани със спецификата, възможностите и предизвикателствата на работата в структурите на ВМА – от кандидатстудентските изпити, през обучението до възможностите за професионално и кариерно развитие.
  • Участниците ще имат възможност да влязат в клиниките и да наблюдават работния процес.
  • Освен това, ще могат да наблюдават на живо демонстрация във Военномедицинския симулационен тренировъчен център за реакция при различни инциденти с много пострадали и други.
  • Предвидено е и посещение в общежитието, в което са настанени курсантите-военни лекари по време на стажовете им в клиниките на ВМА. Сградата е реновирана по най-добрите световни стандарти.

Коментари