Публикация

Водещи специалисти от България и света ще представят съвременни акценти в офталмологията

Водещи специалисти от България и света ще представят съвременни акценти в офталмологията

На 17 – 19 май 2024 г. в хотел „Астор Гардън“ в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“, ще се проведе ХVII конференция на Асоциацията по катарактална и рефрактивна хирургия. Конференцията се провежда в партньорство с Българското дружество по ретинология и Българското дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика.

 

В събитието ще се включат изявени лекари от страната и чужбина, сред които проф. д-р И. Петкова, Болница „Зора“; проф. д-р Хр. Видинова, ВМА; проф. д-р С. Чернинкова, УМБАЛ „Александровска“; проф. д-р А.Оскар, УМБАЛ „Александровска“; доц. д-р Т. Митов, Очна клиника „Св. Петка”; Prof. Ahmed Assaf , Cairo, Egypt, Prof. Andrzej Grzybowski, Warsaw,  Poland и др.

 

Форумът привлича участници от всички краища на България не само заради лекторите, но и поради богатата си програма. Акцентите тази година са:

  • Предизвикателства в катаракталната и рефрактивната хирургия
  • Новости в диагностиката и лечението на заден очен сегмент
  • Проблеми на глаукомната хирургия.

Събитието е подходящо както за специалисти по офталмология, така и за специализанти и студенти по медицина, които имат интерес в тази област.

 

Регистрацията вече е отворена и желаещите могат да заявят своето участие на: https://st-petka-eyeclinic.bg/registracionna-forma/

Коментари