За нас

Очна клиника "Света Петка" -гр. Варна е открита официално на 5 май 2000г. Основател на клиниката е доц. д-р Тошо Митов, д.м.

 

Клиниката разполага с 12 кабинета, които са оборудвани с най-съвременна апаратура за изследване, диагностика и лечение на очни заболявания. Разположени са на два етажа, всеки с отделна регистратура и обслужващ персонал. За удобството на пациентите са предвидени две просторни зали за изчакване, както и добре оборудвана оптика с богат избор на очила и аксесоари, намираща се в същата сграда. Помислили сме и за най-малките. Обособили сме уютен детски кът, в който децата да играят и така посещението им в Клиниката да бъде приятно, … а защо не и забавно!?

На третия етаж са разположени четири операционни зали. Хирургията в офталмологията изисква супер модерна техника – микроскопи, лазери и ултразвукови машини.

 

В Очна клиника „Света Петка” се извършват всички видове очни операции на старческо перде, глаукома, операции на ретината и стъкловидното тяло, кератопластика, пластични и естетични процедури.

 

Една от залите е снабдена с последно поколение лазери за корекция на късогледство, далекогледство и астигматизъм. За Вас работят VISX S4 IR и SCHWIND AMARIS.

 

На четвъртия етаж се намира модерен стационар, осигуряващ спокоен и комфортен престой на пациентите, за които се изисква постоперативно пряко наблюдение.

Клиниката е база за обучение на офталмолози и разполага със собствена библиотека и зала за обучение. Стремежът ни е да поставим в услуга на пациентите си, както най-актуалната офталмологична техника, така и високо квалифицирани специалисти, които са винаги в крак с новостите в науката и световната практиката.

 

Към днешна дата клиниката разполага с още 5 медицински центъра в гр.Варна и страната.