За мен

Д-р Томас Новак е хиропрактик, специализиран в лечението на пациенти, които страдат от остри или хронични мускулни и/или гръбначни заболявания

Д-р Томас Новак е хиропрактик, специализиран в лечението на пациенти, които страдат от остри или хронични мускулни и/или гръбначни заболявания. Д-р Новак е постигнал много успехи в диагностиката и лечението на мускулни и ставни болки, болки в гърба и шията и възстановяване на правилната стойка на тялото. В следствие на работата си с многобройни пациенти, той посвещава последните 2 години на развитие на иновативни и творчески решения за дългосрочно лечение на пациенти с гръбначни проблеми и нарушения в структурата на диска. Д-р Томас Новак е горд да бъде част от екипа на клиниката за гръбначни изкривявания American Spinal Clinic в София.

Носител на магистърска степен по хиропрактика от университета в Йоханесбург, той ръководи два частни кабинета в Йоханесбург, Южна Африка. Именно възможността да работи с известни специалисти в областта на структурната корекция и ограничаване на хирургичната намеса в лечението на сколиоза и гръбначните заболявания го довежда в България.

Д-р Томас Новак продължава обучението си в сферите на най-новите постижения в областта на диагностиката и лечението на главоболие, нарушения на гръбначния диск, болки в гърба и врата, както и в спортни травми. Той присъства на семинари и е носител на световни сертификати по хиропрактика и спортни травми на Международната федерация за спортна хиропрактика. Автор е на серия доклади за Остра и Коригираща рехабилитация на гръбначните изкривявания, за хиропрактични техники при усукване на гръбначния стълб техника и кинезитерапия при наранявания на крайниците и гръбначния стълб.

Д-р Новак е посветен на лечението на пациенти, като им помага да поддържат здравословен начин и пълноценен живот. В свободното си време обича да се пътува и да се гмурка, както и колоездене, планинско катерене и ски.