Публикация

Втора национална педиатрична конференция ще се проведе в Банско

Втора национална педиатрична конференция ще се проведе в Банско

Сред основните лектори са специалисти от университетските центрове в страната


Втора национална педиатрична конференция „Профилактика, диагностика и терапия в детско-юношеската възраст“ ще се проведе от 31 март до 2 април в хотел „Астера“ в Банско.

Тя ще бъде на тема „Оптималната лекарствена форма – ключов елемент в клиничната практика“.

Програмата включва тематики от различни субспециалности на педиатрията – неонатология, редки заболявания и неврология, онкохематология, пулмология, ендокринология и диабет, нефрология. 

Предвидени са и две научни сесии, посветени на детските лекарствени форми, както и специална сесия „Моят най-интересен клиничен случай” – възможност за изява на млади докторанти и специализанти. 

Проблемите на профилактиката, диагностиката и терапията в детско-юношеската възраст, които са в центъра на конференциите, имат съществено значение за оптимизиране на лечението на подрастващите и създаването на нови, иновативни и ефективни лекарствени продукти, изтъкват организаторите на събитието.

След безспорния успех на миналогодишното първо издание на Националната педиатрична научна конференция, организирано по инициатива на Фондация „Логартис” и „Арбилис” ООД, съвместно с колегите от Катедрата по педиатрия и Факултета по фармация при Медицински университет - София, добихме кураж и увереност в това, че такъв род събитие има място в календара на българските научните форуми”, коментира проф. Иван Литвиненко, началник на Клиниката по неврология в СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Ив. Митев” - София.

Сред основните лектори са уважавани специалисти от университетските центрове в страната. 

Програмата на събитието може да видите в прикачения файл.

Прикачени файлове

pediatriq.pdf

Коментари