Публикация

От 3 април кинезитерапевтът Иван Кюрпанов ще извършва терапии за лечение в МБАЛ Доверие

От 3 април кинезитерапевтът Иван Кюрпанов ще извършва терапии за лечение в МБАЛ Доверие

От 3 април 2017 година още един голям специалист ще помага на пациентите в болница Доверие. Кинезитерапевтът Иван Кюрпанов ще извършва няколко вида терапии за лечение и премахване на болка - мануална терапия, кенезиотейп и Сейки Шиатцо (азиатски техники)


Специалистът има за цел чрез работата си да постига максимален резултат при лечение на болка чрез определяне на първоизточника й и прилагането на най-подходящата терапия.

Един от видовете лечение, които ще прилага в МБАЛ Доверие е мануалната терапия. Тя се определя като техника за ефективно лечение на болки в гръбначния стълб и ставите в човешкото тяло. Лекува проблеми на опорно-двигателния апарат и такива, свързани с периферната нервна система в организма. Друг вид терапия е кинезиотейпът. Тя се използва за терапевтични цели. Извършва  се при болка и травма, за лечение на проблеми в мускулите, фасцията и сухожилията. Ускорява възстановяването на тъканите. Азиатските техники, които ще прилага Иван Кюрпанов в лечебното заведение се наричат Сейки Шиатцо. Шиатцо терапията е методика за релаксиращ и лечебен масаж. Тя се извършва най-вече с пръсти, длани и палци по специална система от точки и меридиани, за да бъде възстановен енергийният баланс на тялото.

Не случайно МБАЛ Доверие привлича към екипа си от специалисти именно Иван Кюрпанов. Той е доказал своите качества от дълги години и помага на деца и възрастни за тяхното възстановяване. Кинезитерапевтът завършва Кинезитерапия в Националната спортна академия “Васил Левски”, като по време на следването си специализира Мануална терапия. Следват множество специализации -Кинезитерапия в ендопротезирането във Военномедицинска академия в София, Кинезиотайпинг при Исак Фридман, работа с еластично съпротивление - Thera-Ban  при Боби Чонгов, както и Мекотъканни техники по Терие при Лейла Крайджикова.

При нужда от консултация или лечение с Иван Кюрпанов в МБАЛ Доверие, може да запишете час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Доверие http://www.mbal.doverie.bg/ или на място - гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2

Коментари