Публикация

Как да познаете, че пиете недостатъчно вода - 5 признака

Как да познаете, че пиете недостатъчно вода - 5 признака

Обезводняването е вредно за здравето


1. Усещане за сухота в устата

Този синдром е достатъчно очевиден за разлика от последствията от него. Естествено е, когато имаме неприятно лепкаво усещане в устата, да потърсим някаква течност. Сладките напитки решават само временно проблема, но питейната вода смазва лигавицата в устата и гърлото и влагата се задържа по-дълго.

2. Суха кожа

Сухата кожа е един от най-ранните признаци на пълно обезводняване, което може да доведе до по-сериозни проблеми. Когато има недостиг от вода, има недостиг и от пот. Организмът не може да се освободи натрупаните през деня мръсотия и излишни мазнини.

3. Силна и остра жажда

Това е различно от сухотата в устата. Всеки, който е страдал от махмурлук, знае как, след като се събуди, не може да се напие на вода.

4. Сухота в очите

Без необходимото количество вода слъзните канали съхнат. Сухите, налети с кръв очи са признак за недостатъчно потребление на вода. Това може да навреди много на очите, особено при постоянно носене на контактни лещи.

5. Болки в ставите

80% от състава на ставите и хрущялните дискове са вода. Това е заложено от природата, за да се избегне търкането на костите при всяка крачка. При съхраняване на баланса на влагата в организма ставите могат да поемат шока от резки движения – при бягане, скачане или случайни падания.

Вижне всички признаци на обезводняване ТУК

Коментари