Публикация

УМБАЛ "Св. Георги" няма финансови затруднения


Не отговаря на истината твърдението, че пловдивската Университетска болница „Св. Георги” е в затруднено финансово положение.

Това съобщиха от лечебното заведение в коментар на публикации в медиите.

„В последните 7 месеца най-голямото здравно заведение в Южна България е с положителен резултат”, посочва ръководството.

Не е вярна и информацията, че в болницата  липсва превързочен материал.

„Проблем с липсата на гипсови бинтове не е имало в Клиниката по ортопедия и травматология, нито пациентите са били принуждавани да пренощуват в отделенията, за да ги обслужат”, съобщи началникът на клиниката проф. д-р Павел Ставрев. Според него гипсови бинтове има за две седмици напред, направена е заявка и за по-дълъг период.

„Университетската болница в Пловдив е най-добре оборудваното здравно заведение в региона и няма как да остане без медицински консумативи и материали. Досега не сме върнали пациент с каквато и да е фрактура”, посочиха от клиниката.

„Единствено вчера имаше временно затруднение за един час с превързочния материал, но го решихме за отрицателно време”, подчертаха и от административния отдел на болницата.

Според тях официалният доставчик на здравното заведение изпратил писмо, че не може да предостави бинтовете, защото в момента бил спрян вносът. От болницата обаче се свързали с друга фирма и необходимите количества са налични.

„Изказвания, че в клиниката се правят студени компреси заради липса на гипсови бинтове, са най-малко наивни”, каза още проф. Ставрев. Според него подобни методи отдавна не се практикуват.

Коментари