Публикация

УМБАЛ-Русе стартира конкурс за рисунки за новото отделение по Педиатрия

УМБАЛ-Русе стартира конкурс за рисунки за  новото отделение по Педиатрия

За да участвате в конкурса създайте рисунка по темите "Приказни герои" или "Тийнейджърски живот"


 

РЕМОНТЪТ НА НОВОТО ОТДЕЛЕНИЕ ПЕДИАТРИЯ ПРИКЛЮЧИ. СТАИТЕ СА ВЕЧЕ ОБЗАВЕДЕНИ, но ... остана  само да създадем една още по-приятна обстановка за нашите малки пациенти, за да се чувстват те по-сигурни по време на престоя си в отделението по Педиатрия.  Търсим нещо цветно, интересно и артистично...  

КАКВО ЛИПСВА?

 

ТЕМИ НА КОНКУРСА

За да участвате в конкурса, създайте Ваша авторска рисунка на някоя от следните теми:

 

  • „Приказни герои“ – тема за нашите по-малки пациенти от сектори 0-2 и 3-13 годишна възраст. Целта е децата да бъдат пренесени в приказния свят на своите любими герои, с които да се чувстват по-сигурни и спокойни по време на престоя си в отделението.
  • „Teen life“ (Тийнейджърски живот) – темата за сектор 14-18 год. включва всичко присъстващо в ежедневието на тийнейджърите, включително хобита, спортни занимания и начини, по които те прекарват свободното си време. Целта е пренасяне на типичната за тях среда в болничната обстановка, за да се чувстват по-комфортно по време на престоя си в отделението.

 КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

 

В конкурса могат да участват всички ученици и студенти, които имат желанието да споделят своите идеи с нас. Ще очакваме Вашата интерпретация на някоя от двете теми, а най-добрите идеи ще бъдат избрани за изрисуване на стените на стаите в новото отделение по Педиатрия. Размерът на рисунките трябва да е не по-малък от размер А4. Няма ограничения за техниката и материалите, които ще използвате за Вашите рисунки.

 

 УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

 

Краен срок за изпращане на рисунките – 31.07.2017г. Оригинали на рисунките предавайте при административния секретар на изпълнителния директор на 1 етаж в старата сграда на болницата. Цветни снимки с много добро качество можете да изпращате и на имейл pr@hospitalruse.org. И в двата случая рисунката трябва да е придружена със следните данни за участника: ØТри имена, години и местоживеене; ØУчилище или университет, в който се обучава участникът; ØТема на конкурса, по която участва; ØТелефон и имейл за контакт.

 КРИТЕРИИ ЗА ОЦЕНКА:

 

Критериите, по които ще оценяваме рисунките, са: þ близост до темата; þ проявена креативност; þ оригиналност; þ съчетаване на цветовете; þ композиция.

 

19 ПОБЕДИТЕЛИ:

 

 Победителите ще бъдат обявени до седмица след крайния срок за предаване на рисунките в конкурса. Ще бъдат отличени 19 от участниците, чиито идеи ще бъдат използвани за изрисуването на стените в 19-те стаи в новото отделение по Педиатрия в УМБАЛ-Русе. Стенните рисунки ще бъдат направени от художници, на които победителите в конкурса ще съдействат при изпълнението. По този начин нашите малки пациенти в стаите от секторите от 0-2 и от 3-13 годишна възраст ще бъдат пренесени в приказния свят на своите любими герои, а престоят на по-големите (14-18г.) ще бъде по-приятен в обстановка, по-близка до ежедневието им.

Прикачени файлове

pdf

Коментари