Публикация

БАЛИ ЗАПОЧВА ДИГИТАЛНА ДИСКУСИЯ "БРЕКЗИТ: ЕМА ТРЯБВА ДА ИМА НОВ ДОМ!"

БАЛИ ЗАПОЧВА ДИГИТАЛНА ДИСКУСИЯ "БРЕКЗИТ: ЕМА ТРЯБВА ДА ИМА НОВ ДОМ!"

Топ-експерти в лекарствените регулации, фарма индустрията и бизнеса водят първата публична дискусия по най-горещата тема в Европа


Как ще повлияе лекарствените процедури (CP, MRP, DCP) и QPPVs, QPs излизането на Великобритания от ЕС, чийто холдери (ПРУ – притежател за разрешение за употреба) са пряко свързани с Брекзит, в предвид, че срокът за приключване на лекарствените процедури е 29 март 2019 г., 23:59ч.?

Отговорите на този и още много други въпроси, пряко свързани с една от най-горещите теми в следващите месеци в Европа и у нас, ще бъдат обсъждани в credoweb.bg – социалната платформа за здраве в България.

Започваме дигиталната дискусия „Брекзит: ЕМА трябва да има нов дом!”.

Модератори на дискусията са трима безспорни професионалнисти и топ - експерти:

  1. Авторът на идеята България да се бори за хостване на Европейската агенция по лекарствата след Брекзит  - проф. Татяна Бенишева, дмн, MDRA; Медицински университет – София, ФОЗ; Президент на Българска асоциация за лекарствена информация (БАЛИ);
  2. Зоя Паунова, изпълнителен директор, Astra Zeneca;
  3. Георги Руйчев, изпълнителен директор, БФБЛ;

     

    Припомняме, че премиерът Бойко Борисов заяви публично, по време на посещение в Брюксел, че България е способна и ще се бори за домакинстване на Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Европейския банков орган след Брекзит, които към момента са ситуирани в Лондон.

За да следите дискусията, задавате въпроси, споделяте мнения и коментари е необходимо да сте регистриран потребител в credoweb.bg. Условията и начина на регистрацията вижте на https://www.credoweb.bg/register.  

Припомняме, че процедурата за преместването на ЕМА вече стартира. Срокът за подаване на заявки за хостване на агенцията е 31 юли 2017 г.

За актуални новини и коментари, във връзка с предстоящето релокиране на ЕМА, следете www.badibg.org и Facebook страницата на Българска асоциация за лекарствена информация.

 

Коментари