Публикация

ЗДРАВНА КАМПАНИЯ „ДА СЕ ДВИЖИМ АКТИВНО, ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО“

ЗДРАВНА  КАМПАНИЯ „ДА СЕ ДВИЖИМ АКТИВНО, ДА СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО“

Кампанията има за цел да се обърне специално внимание на балансирания начин на живот, на физическото и психическо здраве.


На 1 юли в  градската градина на гр. Кърджали се проведе  здравна  кампания на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ под наслов „Да се движим активно, да се храним здравословно“. Кампанията има за цел да се обърне специално внимание на балансирания начин на живот, на физическото и психическо здраве.

Кампанията се проведе с подкрепата на заместник председателя на Народното Събрание – Цвета Караянчева. В нея се включиха МЦ”Авицена”и хоспис „Добролюбие”

Специални гости на кампанията бяха: г-жа Цвета Караянчева – заместник председател на Народното Събрание на Р.България, професор Донка Байкова и  Мартин Гергов в ролята на Доктор 3 Часа, водещ и фитнес инструктор на събитието.

Доц. Д-р Тодор Черкезов откри кампанията и приветства  участниците  с празника на здравето , който е част от мероприятията  свързани с  честването на 85 годишната на болницата. и благодари на – г-жа Цвета Караянчева, която откликна на  инициативата и се включи в здравния празник.

От своя страна г-жа Караянчева  ,че приветства инициативата  на лечебното заведение, посветена  на спорта и здравословното хранене за поддържане на доброто  здраве на населението на гр.Кърджали.  

Проф. Байкова  акценира, че за да е здрав човек трябва да се храни правилно и съчетано с физическа активност включваща  спорт, физически упражнения  и други движения като разходка и танци.

 

 

Кампанията стартира със състезание за физическа издръжливост между ръководителите на кампанията– г-жа Цвета Караянчева, доц. д-р Черкезов, д-р Макаков и Здравко Карамитев. Те показаха своята издръжливост в изходно положение за лицева опора.  Здравната  кампания продължи с показване  на правилното изпълнение на най-важните упражнения за здраве – базовите упражнения. Последваха състезания за малки и големи.

След това проф.Байкова, изнесе лекция за здравословното  хранене във всяка възраст. Като прикани за здравословно и балансирано хранене съчетано със физическа активност, тя обърна специално влияние на режима на живот и хранене на хората със заболявания на щитовидната жлеза , които са ендемични за региона.

 

 

 

Коментари