Публикация

Нов здравен портал на общинските лечебни заведения в София

Нов здравен портал на общинските лечебни заведения в София

Пациентите могат да записват час за преглед при специалист онлайн


Столичната община представи официално новия си здравен портал https://sofia.myhealth.bg/, в който са поместени актуални данни за всички общински лечебни заведения в София и специалистите в тях.

В него има информация за близо 800 лекари от 35 специалности, които работят в 37 общински лечебни заведения - многопрофилни и специализирани болници, ДКЦ-та, медицински центрове, болници за долекуване в София, съобщи заместник-кметът Дончо Барбалов.

Към момента 500 от специалистите са предоставили графици с часове за преглед, така че пациентите могат да си резервират час онлайн. Останалите лекари са дали телефони за връзка.

Освен запазване на час за преглед, може да бъдат проверени и резултатите от направени изследвания в конкретното лечебно заведение. Целта е да бъдат улеснени пациентите и лекарите, като се спестява чакането пред кабинетите. 

В здравния портал има информация и карта с адреса на всяко общинско здравно заведение, дадени са контакти, както и кратко описание на всеки специалист.

За да ползва услугата, потребителят трябва да се регистрира. След това ще има право да си направи до 5 резервации за преглед. Ако се установи, че потребителят е злонамерен и умишлено ангажира часове, без да има нужда от тях, профилът му ще бъде блокиран.

За пациенти под 18-годишна възраст е необходимо да се регистрира родител, от чието име да се прави резервация за преглед.

Търсачките дават възможност да се правят различни видове справки - за конкретен лекар - по име или по специалност, по район или за дадено лечебно заведение. 

Действащо вече e и мобилното приложение на здравния портал, което може да бъде изтеглено на смартфона на потребителя. Чрез него пациентът ще може да получава напомняне за записаните часове за прегледи при специалистите от общинските лечебни заведения.

Коментари