Публикация

Готов е единният стандарт за управление на държавните болници

Готов е единният стандарт за управление на държавните болници

Влиза в сила още от април


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев депозира днес в парламента единен Стандарт за финансово управление на държавните лечебни заведения – търговски дружества.

Целта – финансова стабилност

Целта е с прилагането му да се стабилизира състоянието на болниците чрез въвеждане на единни правила за управление на финансовите и човешките ресурси, възлагането на обществени поръчки, текущо наблюдение и отчитане на дейността, информира ресорното министерство.

 

Стандартът ще бъде неразделна част от договора за възлагане на управлението,

с който на всеки ръководител на лечебно заведение с над 50% държавна собственост ще бъде вменено задължението да го спазва, като ще се предвидят и съответни санкции при неизпълнението му.

 

Единният стандарт ще влезе в сила от април тази година. През второто тримесечие на 2018 г. лечебните заведения за болнична помощ ще отчитат и реализират дейността си съгласно него.

 

Предвид правомощията на министъра на здравеопазването, на кметовете и общинските съвети ще се препоръча прилагането на настоящия стандарт и от общинските лечебни заведения.

 

С документа и приложенията към него можете да се запознаете от прикачените файлове.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store


 

Прикачени файлове

pdf
pdf
pdf
pdf

Коментари

ggggh